۱۶ خرداد فرصت ادارات پرمصرف برای کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق خود به پایان رسید و از روز ۱۷ خرداد با قطعی برق مواجه شدند.
در این تاریخ حدود ۱۲ درصد مصرف کل شهر تهران مربوط به ادارات بود.
مصرف برق کل کشور در همین روز، بیش از ۵۸ هزار مگاوات بود که این رقم حدود ۴ هزار مگاوات نسبت به سال گذشته بیشتر شد.
کامبیز ناظریان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: به همه اداراتی که اقدام به کنترل مصرف برق خود نکردند چند مرتبه اخطار داده شد و وزارت نیرو انتظار داشت که این کاهش مصرف را مشاهده کند که نکرد و به همین دلیل قطع برق را آغاز کرد.
استفاده از وسایل سرمایشی مهمترین دلیل افزایش مصرف برق در ادارات است که امسال قرار است به وسیله کنتورهای هوشمند مدیریت شود.
محسن خوش صفت، مدیر دفتر لوازم اندازه گیری شرکت توزیع برق، در مورد کارکرد کنتور هوشمند، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار صداوسیما گفت: دیتای مدیریت شده از طریق یک بستر امن مخابراتی به یک سیستم پایش منتقل میشود و مصرف لحظهای آن قابل مشاهده و مدیریت است.
این کار با اینترنت اشیا انجام میپذیرد و به نوعی دستگاههای متصل به شبکه را قابل کنترل میکند.
نقی اکبری، مجری طرح کنترل بار سرمایشی در بستر اینترنت اشیا به خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما اظهار داشت: هر دستوری که در بستر اینترنت قابل ارسال است در یک طرف فرستنده و طرف دیگر گیرنده وجود دارد که برای مدیریت مصرف برق، در وسایل سرمایشی از آن استفاده شده است.
تغییر ساعات اداری نیز از دیگر اقداماتی است که حتما در کاهش مصرف موثر است. این تغییر، تا کنون در ۱۱ استان ابلاغ شده است.
وزارت نیرو امیدوار است با اجرای سیاستهای مدیریت مصرف فصل گرم را با کمترین چالش پشت سر بگذارد و جدول خاموشی در برنامه نباشد.