مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس برنامه طرح پنبه تا سال ۱۴۰۳ به خوداتکایی در تولید این محصول خواهیم رسید.
او گفت: میزان سطح کشت در مقایسه با مدت زمان مشابه افزایش ۱۵ درصدی را نشان میدهد.
هزارجریبی با ابراز امیدواری برای رسیدن به برنامه هدفگذاری شده امسال تا اوایل تیر ماه، یادآور شد: از این مقدار افزایش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد ۳۰۰ هزار تن وش پنبه برداشت خواهد شد.
به گفته وی، از حدود ۳۰۰ هزار تن وش پنبه ۱۰۰ هزار تن پنبه تأمین خواهد شد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: نیاز کشور به پنبه، حدود ۱۵۰ هزار تن است که با برداشت ۲۵۰ هزار تن وش در سال گذشته حدود ۷۰ هزار تن پنبه در کشور تأمین شده است.
او گفت: بر اساس برنامه طرح پنبه تا سال ۱۴۰۳ به خوداتکایی در تولید محصول پنبه خواهیم رسید.
هزارجریبی با بیان اینکه برای طرح پنبه سیاستها و برنامههای حمایتی در نظر گرفتهشده است، افزود: امسال به دلیل اختصاص یارانه بذر، بذور داخلی با نصف قیمت در بین کشاورزان توزیع شد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که امسال همه بذرهای داخلی با سموم قارچکش ضدعفونی شدند، افزود: امسال بذر دلینته پنبه حدود ۲/۵ برابر نسبت به سال گذشته تأمین و ضدعفونی شد و با نصف قیمت تحویل کشاورزان شد.
هزارجریبی گفت: در کنار بذرهای داخلی بذرهای وارداتی نیز بهاندازه کافی تأمین و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
او در خصوص تشویق کشاورزان برای کشت پنبه، افزود: در کشت پنبه حدود ۱۵ هزار هکتار افزایش سطح زیر کشت داشتیم و برای این منظور برای کشاورزانی که نخستین بار پنبه کشت کردند یارانه تولید اختصاص مییابد که در زمان برداشت یارانه تولید تعلق میگیرد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: در مورد برنامه کشت قراردادی این محصول، گفت: برنامه کشاورزی قراردادی پنبه در دستور کار است و تاکنون ۳۰ هزار هکتار به صورت کشاورزی قراردادی توسط مجریان بخش خصوصی از جمله انجمن صنایع نساجی، کارخانجات پنبهپاککنی و فعالان عرضه پنبه انجام شده است.
هزارجریبی در پايان گفت: براساس مصوبه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی مقرر شده برای تأمین کمباین پنبه و تجهیز و نوسازی کارخانجات پنبهپاککنی و همچنین تجهیز و نوسازی کارخانجات بذر پنبه تسهیلات یارانهدار از منابع در اختیار وزارت جهاد کشاورزی پرداخت شود.