محققان موفق به کشف شواهدی از مدیریت اداری و حسابداری ۶هزارساله در کلهکوب در خراسان جنوبی شدند.
بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، محمدحسین عزیزی خرانقی سرپرست هیئت باستانشناسی گفت: محوطه کلهکوب در شرق ایران و استان خراسانجنوبی یکی از معدود محوطههای پیش از تاریخی در این منطقه میباشد که شواهد باستانشناختی و توالی فرهنگهای مختلف از هزاره پنجم تا دوم پیشاز میلاد را در خود جای داده است.
به گفته عزیزی خرانقی؛ شاخصه این فرهنگ سفالهای لبه واریخته، سینیهای بانشی، ظروف دسته دماغی و همچنین سفالهای لولهدار و آبخیزداری هستند که در منطقه بینالنهرین، خوزستان، فلات مرکزی و جنوب شرق کشور بهخوبی شناخته شده و نخستین بار است که در شرق ایران چنین شواهد تاریخی بدست میآید.
سرپرست هیئت باستانشناسی افزود: پس از گذشت بیش از ده روز از شروع کاوشهای جدید، بقایای بیشتری از معماری صنعتی و دیوارهای خشتی شناساییشد و شواهدی از مدیریت اداری و حسابداری بهدستآمد که نشان میدهد کلهکوب در گذشتههای دور در سطح بالای اجتماعی و مدیریت منابع مالی قرار داشته است.
گفتنی است مهمترین دوره فرهنگی شناسایی شده در محوطه کلهکوب آیسک، شواهدی از آثار فرهنگی آغاز شهرنشینی و هزاره چهارم پیش از میلاد است که در دنیای باستانشناسی به نام دوره اوروک یا شوش II، آغاز ایلامی شناخته میشود.