همایش روز جهانی غذای سالم با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و گروهی از تولیدکنندگان و کارشناسان این حوزه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در همايش روز جهاني غذاي سالم كه امروز سه شنبه 17 خرداد 1401 با شعار "غذای سالم تر، تندرستی بهتر" برگزار شد، وزير جهادكشاورزي تامين كمي و كيفي غذا براي مردم را دغدغه اولويت دار و ماموريت اين وزارتخانه دانست و گفت: دغدغه همه ما این است که مردم از وفور و کیفیت غذا به درستی بهرهمند شوند و عدالت در کمیت و کیفیت برای کشور بسیار حائز اهمیت است.
سيد جواد ساداتي نژاد افزود: سازمان حفظ نباتات از سازمانهای بسیار مهم در کشور ما است که تامین سلامت غذایی مردم را برعهده دارد، اما نام آن به گوش مردم آشنا نیست، در حالی که عملکرد آن هزینههای درمان را کاهش میدهد.
ساداتینژاد دلیل عدم شناخت مردم نسبت به این سازمان را عدم واگذاری رسمی سلامت غذا به آن دانست و تصریح کرد: با بازگشت محصول فلفل از روسیه سلامت غذا را به صورت رسمی به این سازمان محول کردیم.
وی افزود: شناسنامهدار شدن تمام باغات و محصولات باعث ایجاد اعتبار برای ما در حوزه ملی و بینالمللی خواهد شد و با این اتفاق هیچ وقت محصولی برگشتن نخواهد خورد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: رصد و پایش نهادههای تولید یک اولویت است که بخشی از آن در این مکان اتفاق خواهد افتاد، حذف سموم تقلبی بسیار حائز اهمیت است و باید به آن پرداخته شود، نمیتوانیم خطا، جعل و تقلب را به صفر برسانیم، اما باید در این زمینه اقدامات موثری انجام شود.
وی افزود: آگاهی رساندن به کشاورزان برای استفاده از سموم بسیار مهم است لذا حوزه ترویج، آموزش و پرداخت به علم بسیار حائز اهمیت است و این آگاهی رسانی باید انجام شود.
ساداتینژاد در رابطه با مطالبات پست قرنطینه عنوان کرد: باید گنجینه حوزه کشاورزی و نهال صیانت شود بنابراین باید پستهای قرنطینه هم از نظر مالی و هم نیروی انسانی تقویت شوند و امیدواریم با این سامانه سِماک و نهالستان حوزه قضا را تحت کنترل بگیریم.
وی افزود: کشاورزی باید استاندارد باشد، آگاهی لازم باید به کشاورز داده شود و حوزه مکانیزاسیون هم باید دستگاههای سمپاشی را استاندارد کند که در این زمینه باید از شرکتهای دانشبنیان کمک بگیریم و از پهپادها برای کار سمپاشی استفاده کنیم.
وزير جهاد كشاورزي خاطرنشان کرد: از سازمان حفظ نباتات برای مبارزه با ملخ بسیار تشکر میکنم که کار را به درستی انجام داد و این کار برای بخش تولید بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان این که ما هیچ رقابتی با بخش خصوصی نداریم، افزود: اگر بخش خصوصی با قدرت و ایجاد اعتماد متقابل بتواند رسالتهای خود را به خوبی انجام دهد و ناظر بر عملکرد خود باشد ما رقابتی نخواهیم داشت، ما بخش خصوصی، اتحادیه و تشکلها را قبول داریم.
ساداتینژاد ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی علاقهمند است که در کل زنجیره از بازار خارج شود و به نقش نظارتی خود بپردازد.
در اين همايش علايي مقدم، رئيس سازمان حفظ نباتات كشور نيز در سخناني با بيان اينكه سهم حفظ نباتات در امنيت غذايي جوامع بيش از 40 درصد است، از وجود برخي كاستي ها در رابطه با اين سازمان گلايه كرد و گفت: نيروي انساني مورد نياز براي نظارت بر مرزها 439 نفر است اما در حال حاضر اين بخش با 223 نفر اداره مي شود.
وي از سازمان برنامه و بودجه كشور درخواست كرد كه با توجه بيشتر به اين سازمان، نظارت بر مرزهاي كشور را تقويت كند.
همچنين، گيل آبادي، رئيس انجمن توليد كنندگان سم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما اظهار داشت: در حالي كه 2 سال است پرداخت ارز ترجيحي به اين بخش متوقف شده، اما هنوز روش هاي حمايتي جايگزين در نظر گرفته نشده است.
وي افزود: با گذشت 2 سال از حذف ارز ترجيحي هنوز موضوع صادرات اين صنعت حل نشده است.
در پایان این مراسم، سامانههای سِماک و نهالستان توسط وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور رونمایی شد.