معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی: ۹۹۲ روستای این استان دارای تنش آبی هستند که برای تأمین آب شرب ۵۵۷ روستا از تانکر استفاده شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد سهرابی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: حوزه آب متأثر از بارندگی بوده و طی چند سال گذشته در کشور و حتی این استان با کمبود آب روبرو بودهایم به طوری که علیرغم افزایش بارشها در اردیبهشت سال جاری بازهم جبران خشکسالیها نشده و به ترسالی نرسیدهایم.
وی میزان بارش در استان را ۱۵۶ میلیمتر دانست که در مقایسه با مدت مشابه آماری ۲۳ درصد کاهش داشته است و افزود: قوچان نیز با ۲۶۰ میلیمتر بارش روبرو بوده اما در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هم ۱۳ درصد کاهش بارندگی را شاهد بوده است.
معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان این مطلب که شاخص برخورداری این استان از آب شرب بر اساس آیتمهای مشخص ۷۶.۷۴ درصد است که از میانگین کشوری نیز بالاتر است، تصریح کرد: سرانه تولید آب شرب در استان ۲۶۲ لیتر بر ثانیه در روز و مصرف به ۱۸۳ لیتر بر ثانیه در روز میرسد که یک هزار و ۳۳۸ حلقه چاه و ۲۷۶ قنات و چشمه در مدار بهرهبرداری قرار دارند.
سهرابی با اشاره به اینکه ۸۵ شهر و ۲ هزار و ۲۷۲ روستا در این استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند که شامل ۸۲۰ هزار مشترک شهری و ۵۲۴ هزار مشترک روستایی است، بیان کرد: ۹۹۲ روستای این استان دارای تنش آبی هستند که برای تأمین آب شرب ۵۵۷ روستا از تانکر استفاده شده و از این تعداد ۳۴۰ روستا به صورت دائم با تانکر آبرسانی میشود.
وی متوسط قبض در دوره برای مشترکین را ۴۸ هزار تومان و سرانه مصرف خانوار را ۱۳ مترمکعب دانست و خاطرنشان کرد: قیمت یک مترمکعب آب در حوزه خانگی ۹۴۴ تومان و در حوزه غیرخانگی ۵ هزار و ۴۰۰ تومان است.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی یادآور شد: میزان مطالبات جاری و سرمایهای از مردم و دستگاههای مختلف اجرایی استان در حال حاضر به ۱۰۳ میلیارد تومان میرسد که ۹۳ میلیارد تومان آن به بدهیهای قبوض برق و مابقی مربوط به هزینه انشعابات و غیره است.
سهرابی با اشاره به پیش بینی اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری و ۲۴ میلیارد تومانی از محل تنش برای تکمیل پروژه خط انتقال آب شرب قوچان از سد تبارک تا تصفیه خانه قوچان، گفت: برای اجرای پروژه شبکه فاضلاب شهری قوچان هم یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با ردیفهای دولتی قطعا عمر پروژه زیاد میشود و باید خیرین در این زمینه همانند شهرهای دیگر استان ورود جدی پیدا کنند.
مدیر آب و فاضلاب قوچان هم در این نشست با بیان اینکه از ۲۳۰ روستای قوچان تنها ۱۲۳ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند، گفت: متأسفانه ۵۵ روستای این شهرستان در تنش آبی قرار دارند که باید علاوه بر اصلاح الگوی مصرف در روستا، از طریق تنظیم مخازن و باز و بسته کردن شیرفلکهها مشکل آبرسانی را تاحدودی مرتفع کرد.
جواد سعادتی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از آب شرب قوچان علاوه بر چاهها و قنات موجود از طریق سد تبارک تأمین میشود، بیان کرد: پروژه خط انتقال آب از سد تا تصفیه خانه شهری یکی از اولویتها بوده که مزیت اجرای آن در کاهش هزینهها درزمینه تصفیه آب است.