بر اساس مصوبه دولت در اواخر اردیبهشت ماه کلیه دستگاههای اجرایی، بانک ها، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیر دولتی موظف به کاهش مصرف برق در ساعات اداری به میزان حداقل ۳۰ درصد نسبت به مصرف دوره مشابه سال گذشته و در ساعات غیر اداری به میزان ۶۰ درصد مصرف جاری شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما در سال گذشته قطعی برق مشکلاتی را برای مردم و صنایع به همراه داشت. ادارات دولتی با سهم 8.5 درصدی یکی از مشترکان عمده برق هستند .
براساس مصوبه دولت، ادارات در سال گذشته مکلف بودند مصرف برق خود را حداقل 10 درصد کاهش دهند اما نه تنها این کاهش محقق نشد بلکه مصرف برق ادارات حدود 6 درصد افزایش یافت.
اما به گفته وزیر نیرو امسال اوضاع متفاوت است. محرابیان گفت: دولت اعتقادش این است که مدیریت مصرف را از خودش شروع کند. دولت خودش بزرگترین مصرف کننده است و متاسفانه مصارف خارج از الگو در دولت زیاد است.
اواخر اردیبهشت مصوبه دولت درباره مدیریت اوج مصرف برق ابلاغ شد و دستگاه های دولتی موظف به کاهش حداقل 30 درصدی میزان مصرف برق خود شدند. وزارت نیرو برای اجرایی شدن این مصوبه دولت، برنامه های مختلفی در دستور کار دارد.
وزیر نیرو گفت: با استفاده از اینترنت اشیاء دستگاه های سرمایشی تمام دستگاه های اجرایی مدیریت می شود.
هادی مدقق ، مدیر کل هوشمند سازی دفتر توانیر نیز گفت: هم اکنون 70 درصد ادارات از کنتور هوشمند استفاده می کنند و تا پایان شهریور تمام ادارات به کنتور هوشمند مجهز می شوند.
محرابیان درباره برخورد با تداوم مصرف بی رویه برق در برخی ادارات گفت: بعد از دو هفته عملکرد دستگاه ها را منتشر می کنیم و در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف از سوی هر دستگاه اجرایی، طبق مصوبه هیئت دولت برق را قطع می کنیم.
سال های گذشته نیز به منظور مدیریت بار، برق برخی ادارات پرمصرف قطع شد.