رامسر بانوان هنرمندی دارد که مردانه کمر همت بسته و با چادر شب بافی میراثی جاودان برای نسلهای بعدی به یادگار گذاشته اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،چادر شببافی یکی از صنایع دستی سنتی مازندران است که از پارچهای رنگارنگ و معمولاً با طرح چهارخانه به جنس پنبه یا ابریشم در رامسر بافته میشود که در نوروز و فصول مختلف سال به مسافران به عنوان سوغات داده میشود.
رییس میراث فرهنگی رامسر گفت: بیش از ۲۵ هنرمند صنایع دستی در پنج کارگاه مشغول بافت چادرشب در این شهرستان هستند.
سحر خیز افزود: چادر شب بافی صنعتی زنانه است که قدمتی ۲۰۰ ساله در رامسر دارد و به دلیل آن که در گذشته و برای خواب به عنوان روانداز استفاده میشد، چادر شب نام گرفته است.
او ادامه داد:چادرشب، پارچههایی در اندازههای دو متر در دو متر با زمینه قرمز و رنگهای شاد دیگر هستند که طرحهای مشبک و چهارخانه با نقوش هندسی، گیاهی و حیوانی بر روی آن نقش بسته است.
سحر خیز افزود: برای بافت چادرشب دستگاههای نساجی با عنوان «پاچال» در خانه بافندگان وجود داشت. مواد اولیه این هنر دست هم نخ و کامواهای رنگی است.
رییس میراث فرهنگی رامسر گفت: در گذشته و حتی امروزه چادرشب علاوه بر اینکه به عنوان رو انداز استفاده میشد، پوششی برای خانمهای مسن برای گرم نگه داشتن دور کمر یا کلیهها بوده است.
او ادامه داد: چادرشب بیش از همه نماد مادربزرگهای مازندران بویژه غرب استان است چرا که چادر شبها با رنگهای متفاوت پوشش همیشگی آنان بود.
احمدی گزارش می دهد