وزیر بهداشت کشورمان و وزیر آموزش عالی سوریه با تاکید بر ضرورت رفع محدودیتهای علمی و دانشگاهی و اشاره به دوستی دو کشور، خواستار افزایش تبادل استاد و دانشجو بین ایران و سوریه شدند.
وی افزود: همایشهای علمی مشترک بین ایران و سوریه میتواند در سال به میزبانی تهران و دمشق برگزار شود تا به حل مشکلات نظام سلامت دو کشور، منجر شود، زیرا دو کشور دوست، میتوانند به تقویت دانش پزشکی یکدیگر کمک کنند.
وزیر بهداشت کشورمان با بیان اینکه مدارک تحصیلی ایران و سوریه میتواند در دو کشور پذیرش شود، ادامه داد: روابط علمی دو کشور باید تسهیل شود و توسعه یابد؛ در ایران ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی، ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در حوزه سلامت، ۲۰ هزار عضو هیئت علمی، ۲۷۰ هزار دانشجو و ۷ هزار دانشجوی خارجی در گروه علوم پزشکی داریم و آماده پذیرش بیشتر دانشجویان سوری در ایران هستیم.
عین اللهی با تاکید بر لزوم همکاریهای ایران و سوریه در مقابله با بیماریها گفت: در منطقه غرب آسیا بسیاری از بیماریها، بومی و مشترک است که میتوان با تبادل تجارب دو کشور، در مدیریت بیماریها به موفقیت رسید.
وی افزود: ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز ایران و بسیاری از تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید میشود که این نشان دهنده قدرت صنایع سلامت محور ایران است و آمادگی همکاریهای گستردهتری را در این حوزه داریم.
وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی سوریه نیز با تشکر از تبیین زمینههای همکاری دو کشور گفت: با امضای برنامه اجرایی بین ایران و سوریه، بسیاری از همکاریهای مشترک در حوزه سلامت اجرا میشود و علاقهمندیم که نخستین همایش علمی ایران و سوریه تا قبل از پایان سال در دمشق برگزار شود.
بسام بشیر ابراهیم با اشاره به همکاری دانشگاههای سوریه با برخی مراکز علمی در ایران افزود: علاقه داریم که تبادل استاد و دانشجو در گروه علوم پزشکی بین دو کشور تقویت شود و از حضور و مشارکت استادان و دانشجویان ایرانی در سوریه، استقبال میکنیم.