بامیه از جمله سبزیهای پرخاصیت است که با مصرف آن ویتامینهای زیادی نصیب بدن میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، بامیه در دسته سبزیهایی قرار میگیرد که با وجود کالری کم، خاصیتهایی زیادی دارد که از آن جمله میتوان به غنی بودن از ویتامین A, ریبوفلاوین، ویتامین C, کلسیم، اسید فولیک، ویتامین B۶, تیامین، روی و فیبرهای غذایی اشاره کرد.
تنظیم قند خون یکی از خواص شگفت انگیز بامیه به دلیل وجود موسیلاژ و فیبر موجود در آن است و با منظم کردن جذب قند خون در روده کوچک آن تنظیم میکند.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش به دلیل فیبر موجود در بامیه، جلوگیری از ایجاد یبوست، گاز معده و نفخ معده به سبب برخورداری از آب فراوان، بهبود زخمها و آرامش دستگاه گوارش، تولید ویتامین B کمپلکس و درمان روده تحریک پذیر از دیگر خواص این نوع سبزی به شمار میرود.
جالب است بدانید که پروتئینها و روغنهای موجود در دانههای بامیه به عنوان منابعی از پروتئینهای گیاهی محسوب میشوند، ضمن اینکه غنی از اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان، سیستئین و سایر اسیدهای آمینه گوگردی و عاری از هر نوع چربی اشباع شده و کلسترول است.
بامیه سرشار از ویتامینهای گروه B کمپلکس مانند؛ نیاسین، ویتامین B۶, تیامین و اسید پانتوتنیک است و پوست آن منبع خوبی از ویتامین K محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: بامیه ، گیاهی شگفت انگیر در درمان دیابت
گفتنی است؛ ویتامین K یک عامل کمکی برای آنزیمهای لخته شدن خون و تقویت کننده استخوانها است، بنابراین حفظ سلامت استخوانها یکی از موثرترین خواص بامیه به شمار میرود.