دین ستیزی، بدعت گذاری ها، حذف اسلام و حذف قسم خوردن به قرآن توسط رژیم پهلوی از علل پیدایش قیام خونین ۱۵ خرداد بود.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری با بیان اینکه دین ستیزی، بدعت گذاری ها، اقدامات متضاد دین، حذف اسلام و حذف قسم خوردن به قرآن توسط رژیم پهلوی از علل پیدایش قیام خونین ۱۵ خرداد بود، افزود: امام خمینی (ره) با سخنرانیهای آتشین خود جلوی این رفتارها قیام کرد و مردم و روحانیت نیز به صحنه آمدند و پس از ۱۴ سال نتیجه اش به ثمر نشستن انقلابی بود.
وی با اشاره دستاوردهای قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ گفت: در همان سال و پس از قیام ۱۵ خرداد، چهره امام، مرجعیت و مذهب به عنوان الگوی مبارزه شناخته شد و پیوند بین روحانیون و مردم به ویژه دانشجویان تبلور پیدا کرد و از طرفی دیگر نقاب از چهره رژیم طاغوت برداشته شد.
آیت الله حسینی بوشهری به نگرانیهای ایجاد شده در پی رحلت امام در جامعه اشاره کرد و گفت: مجلس خبرگان رهبری پس از رحلت امام راحل کارنامه زرینی از خود به جا گذاشت و بدون معطلی، مجتهدی زمان شناس، عالم و بزرگ حضرت آیت الله خامنهای را به مردم معرفی کرد و اکنون که ۳۳ سال میگذرد هر روز زوایا و ابعاد تازهای از شخصیت روشن ایشان آشکار میشود.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب؛ به ملت ایران و روحانیت عزت بخشید همان گونه که امام راحل بخشید و هویت و عزت اسلامی را به مسلمانان جهان برگرداند.
آیت الله حسینی بوشهری به انتظارات اکنون از روحانیت اشاره کرد و گفت: روحانیت امروز ۵ وظیفه کلیدی دارد و اولین آن، استفاده روحانیت از همه ظرفیتها و فرصتها در راستای تحصیل علم و دانش است، دوم باور کردن آموختههای دینی و تسلیم شدن در برابر آن هاست که به مردم منتقل کنیم.
وی تبلیغ گفتاری و رفتاری دین را سومین وظیفه روحانیت بیان کرد و افزود: در گام چهام باید روحانیت مقابل هجمهها بایستد، زیرا برخی از مسایل و مشکلات جامعه را به روحانیت ربط میدهند و در نهایت، دشمن با تبلیغات خود به دنبال گرایش دادن نسل جوان به سمت بی بند و باری است که باید آن را فریاد زد.
تولیت آستان احمدی نیز در این نشست گفت: ۱۵ خرداد به نوعی آغاز حرکت حوزه علمیه، مرجعیت شیعه و عالمان و استوانههای علم و تقوا در تاریخ سیاسی ایران است.
آیت الله کلانتری افزود: به برکت خون شهدای خرداد سال ۴۲ انقلاب اسلامی مسیر خود را به استواری پیمود و در سال ۵۷ رژیم شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله با همراهی حوزه علمیه سرنگون شد و این انقلاب که حرکت آن از سال ۴۲ شروع شد، به بزرگترین انقلاب مردمی جهان تبدیل شد.