قیام ۱۵ خرداد، زمینه ساز تبلور یک آرمان تاریخی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ قیام ۱۵ خرداد، مجموعه وقایعی است که در خرداد ۱۳۴۲ خورشیدی در پی بازداشت امام خمینی (ره)، در انتقاد به لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی و انقلاب سفید رخ داد.
نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در برههای در کشور پدید آمد که ایالات متحده برای فریب ملت ایران و زیر پوشش «انقلاب سفید» میکوشید به محمدرضاپهلوی آبرو و اعتبار بخشد و او را هوادار حقوق کشاورزان، کارگران و دیگر اقشار محروم و تهیدست جامعه بنمایاند و در واقع با ماسک رعیت پروری و دهقان دوستی، کشاورزان را به خاک مذلت بکشاند. از سوی دیگر توطئه اسلام زدایی و از رسمیت انداختن اسلام و حاکمکردن نظام لائیک خطری بود که در این دوران جامعه اسلامی ایران را تهدید میکرد. در چنین شرایطی امام نمیتوانست در برابر این تحرکات آرام بنشیند و نهضت اسلامی خود با دو هدف ۱-برملا کردن سرشت شوم رفورم امریکایی و مجری آن۲-پاسداری از اسلام راستین. آغاز کرد که این نهضت با سرکوب قیام مردمی توسط عمال رژیم در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به خون نشست.
قیام ۱۵ خرداد حرکتی بود که در راه خدا آغاز شد و برای خدا تداوم یافت، این حرکت امروز منشأ برکات بزرگی در عصر ما شده است و برهمین اساس ما را در آغاز یک راه بزرگ و پر افتخار قرار داده است و این راه شکل دادن تمدنی بزرگی و نوین الهی براساس دستورات قرآن کریم و معارف اهل بیت است.
آنچه میتوانیم از این قیام درس بگیریم، اخلاص و توجه جدی امام به خداوند متعال بود. وقتی کسی به اوج توحید دست پیدا میکند به مرحله اخلاص در ابعاد مختلف میرسد. درس بزرگ قیام ۱۵ خرداد اخلاص امام (ره) بود در همین راستا زمانی که کسی برای خدا کار میکند ۱۵ سال تبعید میشود و هر لحظه احتمال شهادت دارد، اما خدا به او عزت میدهد.