بنیاد مسکن ۲۰۰ هزار واحد مسكوني را در روستاها و ۲۰۰ هزار واحد را در شهرها میسازد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با شرکت در برنامه زنجیره در رادیو اقتصاد
که به موضوع ساخت و ساز واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن اختصاص داشت، گفت: از یک میلیون مسکن که قرار است سالیانه ساخته شود، ۴۰۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن است که ۲۰۰ هزار واحد در روستاها و ۲۰۰ هزار در شهرها است.
سوال: ساخت این واحدها در شهرها آیا ساخت مسکن جدید است یا نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده؟
میهمان: ساخت مسکن در هر عنوانی که اتفاق بیفتد چه ساخت جدید و چه نوسازی بافتهای فرسوده به عنوان مسکن اطلاق میشود و همه میدانیم ساخت این واحدها در بافتهای فرسوده شهری از اهمیت ویژهای برخوردار است، چون هم یک ساختمان غیرمقاوم جمع آوری شده است و هم جای آن یک واحد و گاهی دو یا سه واحد احداث میشود و ساختمان نوساز میشود، البته در بافتهای فرسوده خدمات زیربنایی آب، برق، گاز و تلفن و فضای سبز، کاربری مذهبی و درمانی وجود دارد، اما به هر حال برنامه دولت این است که سالانه یک میلیون مسکن بسازد و تحویل مردم میدهد.
سوال: هزینه تمام شده ساختمان چقدر خواهد بود؟
میهمان: ساختمان براساس اینکه چند طبقه باشد و نیاز به افزایش بعضی از الزامات فنی همچون آسانسور داشته باشد قیمت بالاتر میرود، شهر محل ساخت تعیین هم کننده است، چون هزینههای ساختمان، نیروی انسانی و صدور پروانه در شهرهای مختلف متفاوت است. نرخ ساختمانهایی که با مصالح درجه ۲ ساخته شود به طور متوسط در اواخر سال گذشته در حد ۵/۵ تا ۶ میلیون تومان بود و امسال با افزایش دستمزد دستمزدها و سایر موارد در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش نرخ ساخت و ساز داریم.
سوال: اوضاع در مناطق روستایی چگونه است؟
میهمان: در مناطق روستایی، بیشتر واحدها یک طبقه است و مشارکت اهالی روستا در ساخت مسکن بیشتر است، در روستا هزینه ساخت بین ۴ تا ۴ و نیم میلیون و نهایتا ۵ میلیون تومان است.
سوال: ساخت و ساز شروع شده است؟
میهمان: بله ما براساس دستور رئیس جمهور، برای ساخت سالیانه یک میلیون مسکن به فوریت کار آن قسمتی که به بنیاد مسکن محول شده بود را در شهرهای مختلف شروع کرده ایم و الان درحال ساخت حدود صد هزار واحد مسکونی در شهرها هستیم و در قم و چند استان دیگر هم در مرداد ماه اولین سری پرژهها را افتتاح خواهیم کرد.
در بندرعباس اسکلت سه هزار و ۶۰۰ واحد تقریباً در حال تمام شدن است و در شهرهای دیگر هم پروژههایی را که انجام میدهیم حدود صد هزار واحد در شهرها است و روستاها نیزکارهایشان را انجام میدهند. یک دست اندازی تندی در ساخت خانههای روستایی داشتیم و آن، موضوع وام مسکن روستایی بود که با عنایت آقای رئیس جمهور و آقای میرکاظمی قرار شد در یارانه وام مسکن روستایی مساعد شود تا نهضت ساخت مسکن در روستاها هم با قوت جلو برود.
چند روز پیش جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور تشکیل شد. آقای رئیسی تاکید داشتند که باید روند ساخت و ساز شتاب بیشتری بگیرد.
دربرنامه ریزی که با وزیر راه و شهرسازی و مدیران کل راه و شهرسازی استانها داشتیم برنامهریزی کردیم که شتاب ساخت و ساز بالا رود تا دغدغه مسکن از زندگی مردم رفع شود و همه صاحب خانه ایمن باشند.
سوال: همکاری صنف صنعت ساختمان با شما چگونه است و اوضاع انبوهسازان چگونه است؟
میهمان: انبوه سازان بیشتر همکاریشان با وزارت راه و شهرسازی است که اطلاع دارم وضعیت ساخت و ساز برای آن هم خوب پیش میرود. در حوزه فعالیت بنیاد مسکن، ما بیشتر در شهرهای کوچک فعال هستیم. البته در این شهرها اکثر مردم به صورت خود مالک، ساخت و ساز انجام میدهند و گروههایی هم که به صورت متمرکز به بنیاد محول میشود معمولا آن را به صورت مقاطعه کاری پیش میبریم تا هزینه ساخت را پایین بیاوریم
سوال: مقاطع کارانی که با شما کار میکنند اوضاعشان چگونه است؟
میهمان: وضع آنها خوب است، چون آنها بنیه قوی ندارند، پرداخت حق الزحمه آنها را به پرداخت وام منوط نمیکنیم و اگر لازم باشد از منابع داخلی بنیاد پرداخت میکنیم و به همین علت روند اجرای کار در بحث مقاطعه کاری با پیمانکاران خوب پیش میرود.
سوال: برای رونق صنعت ساختمان در کشور چه توصیهای دارید؟
میهمان: تحصیلات من لیسانس و فوق لیسانس در رشته ساختمان با گرایش عمران ـ سازه دارم و در بحث ساختمان هم تخصص دارم و با علم و آگاهی میگویم که ما در ساختمان سازی در دنیا حرف برای گفتن داریم و نیازی نداریم که از کشورهای دیگر بیایند و برای ما ساختمان بسازند. واگر تعامل و همکاری و همدلی بین وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و سایر دستگاههای مربوطه با انبوه سازان و مشاورین بیشتر شود انشاالله به هدف گذاری ساخت سالی یک میلیون مسکن که رئیس جمهور و مجلس گذاشتهاند خواهیم رسید.
اما تعامل و جلسات با انبوه سازان بیشتر بشود همه متخصصان کنار هم مینشیند و در کار به نتیجه بهتری میرسیم و در بحث صنعتی سازی ساختمان و تکنولوژی نوین ساخت، بنیاد مسکن یک تفاهمنامه بسیار خوبی را با دانشگاه صنعتی شریف به عنوان لیدر دانشگاههای فنی امضا کرد و دانشگاههای دیگر نیز الان با دانشگاه صنعتی شریف ارتباط برقرار کردند و کار بسیار خوب پیش میرود. ما در خصوص تکنولوژی نوین ساخت، حرکتهای خوبی را هم وزارتخانه انجام میدهد و هم بنیاد در حال پیگیری است و توان فنی مهندسین و شرکتهای قوی کشورمان برای ساخت سالیانه یک میلیون مسکن کاملاً وجود دارد.