محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پوششهایی با فناوری نانو برای مقرههای برق شدند که آلودگی و ریزگرد را جذب می کند و مانع آتش سوزی و اتلاف انرژی در صنعت برق میشود.
فرشید چینی افزود: یکی از مهمترین اجزای این صنعت، مقرههای الکتریکی است که وظیفه نگهداری خطوط انتقال قدرت را دارند.
دانشیار دانشکده مهندسی دانشگاه تهران اضافه کرد: مقرهها باید غیر هادی باشند، ولی با قرارگیری در معرض آلودگی (گرد و غبار)، سطح مقره هادی میشود که همین مشکل، سبب آتش گرفتن و خرابی آنها می شود.
آقای چینی با بیان اینکه حدود ٣٣ درصد از خاموشیهای دنیا ناشی از خرابی مقرههاست و حتی در ایران بخاطر شرایط آب و هوایی از این مقدار نیز بیشتر است، گفت: در صورت استفاده از پوشش تقویت شده میتوان مقرهها را نسبت به این آلودگیها ایمن کرد تا شاهد هیچ خاموشی ناشی از خرابی مقرهها نباشیم.
وی با بیان اینکه در این شرکت دانش بنیان پوششی برای مقرهها به تولید رساندیم که از به وجود امدن مشکلات در صنعت برق جلوگیری میکند، عنوان کرد: این پوشش با مواد نانو تهیه شده است و باعث میشود آلودگی مقره، جذب شود و آن را در خود حل کند.
بهگفته وی، این نانو پوشش از مقرهها محافظت میکنند و مانع از آتش سوزی و اتلاف برق خواهند شد.
رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه نمونه داخلی این نانوپوشش در کشور وجود ندارد، گفت: آلمان، کانادا و آمریکا محصولی با عنوان پوششهای rtv یا چسبهای سیلکونی مقره را تولید می کنند که تاکنون وارد کشور ما نشده است.
وی با بیان اینکه این محصول ضروری برای اولین بار در کشور به تولید رسیده است، گفت: این محصول با کسب همه استانداردها با نمونههای خارجی برابری میکند و باعث میشود گرد و غبار، ریزگرد و هر گونه آلودگی را جذب و در خود حل کند.
آقای چینی گفت: قیمت محصول داخلی یک سوم نمونه خارجی است.
وی ادامه داد: در کشور حدودا سالی ۱۰۰ تن به این نانوپوشش نیاز داریم که ما میتوانیم در سال اول ۱۰ تن، سال دوم ۲۰ تن را تولیدو تا ۴ سال اینده نیلز کشور را به این نانوپوشش برطرف کنیم .
این محصول تاییدیه نانومقیاس ستاد توسعه فناوری نانو را دریافت کرده است.
رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه این محصول در آستانه انعقاد قرارداد برای تولید انبوه است، خاطر نشان کرد: این نانوپوشش از جمله محصولات ضروری در صنعت برق به شمار میرود و در صددیم نیاز کشور را در اینباره برطرف کنیم.