رئیس کمیته امداد در پیامی به مناسبت ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت:امام خمینی (ره) هیچ عبادتی را بالاتر از خدمت به خلق نمیدانست.
یکی از مهمترین اقدامات حضرت امام خمینی (ره) این بود که ادبیات قرآن را وارد فرهنگ عمومی مردم کرد. به این تعبیر که ادبیات انقلابی ایشان، ادبیات قرآن و ادبیات روایات و احادیث چهارده معصوم (ع) نور و پاک بود.
امام خمینی (ره) همواره بر توجه به مستضعفان تاکید داشت. صفآرایی مستضعفان در مقابل مستکبران، تقابل عدل و ظلم و رویارویی محرومان و چپاولگران در بیشتر فرمایشات امام عزیز ما حضور داشت و موج میزد.
عملکرد امام به گونهای بود که علاوه بر زبان، با قلم و تمام توان در خدمت محرومان بودند و مبارزه با ظلم، ظالم و مستکبران را خط مشی اصولی خود قرار داده بودند. به بیان دیگر یکی از ویژگیهای ممتاز ایشان که برخواسته از معارف قرآنی و اسلامی بود، روحیه استکبارستیزی و حمایت قاطع از مستضعفان در سرتاسر جهان بود.
امام بزرگوار حکومت را وسیلهای برای تحقق عدالت میدانست و معتقد بود تحقق عدالت بدون سرکوب کردن مستکبران و چپاولگران میسر نمیشود و به همین دلیل فضای کشور فضای حمایت از محرومان و مستضعفان و مبارزه علیه مستکبران بود.
به اعتقاد امام (ره) زمام امور باید در دستان طبقات صالحه جامعه باشد. در حکومتی که خورشید دوازدهم حضرت، ولی عصر (ره) آن را بنیانگذاری میکند زمام امور باید در اختیار طبقات صالحه جامعه باشد و این در واقع نگاه امام عزیز و بزرگوار ما است. یکی از شعارهای اصلی و اولیه انقلاب که بنیانگذار انقلاب اسلامی همیشه در فرمایشات خود اشاره میکردند حمایت از مستضعفان است و به سبب دفاع از همین شعار قرآنی، فشارهای سیاسی بسیار فراوانی در طول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی استکبار جهانی بر ملت عزیز ایران تحمیل شد.
امام خمینی (ره) هیچ عبادتی را بالاتر از خدمت به خلق نمیدانست و بارها در سخنان خود فرمودند گمان نمیکنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومان وجود داشته باشد. امام (ره) همیشه از پابرهنگان و زاغهنشینان به عنوان، ولی نعمت یاد میکردند و فرموده بودند به مستضعفان و مستمندان و زاغهنشینان که، ولی نعمتان ما هستند خدمت کنید. این درک عمیق و حس دلسوزی معمار کبیر انقلاب نسبت به طبقه محروم و مستضعف جامعه به اندازهای بود که نه تنها برای ایرانیان بلکه برای محرومان و مستضعفان سایر کشورها به عنوان یک حامی بزرگ شناخته شده بودند.
از نظر امام (ره) پیروزی انقلاب اسلامی ایران مرهون تلاش طبقات پایین اجتماع یعنی همان مستضعفان است. امام در سخنان خود خطاب به طبقات پایین جامعه و مستضعفان فرمودند شما این انقلاب را به ثمر رسانید و گروههایی که در سرتاسر این کشور، این انقلاب را به ثمر رساندند همان زن و مرد محروم بودند و همانهایی که مستضعف هستند و کاخنشینان آنها را استضعاف میکردند و اینها ثابت کردند که کاخنشینان هستند که ضعیف و پوسیده هستند.
امام راحل به خوبی آگاه بودند که اگر قشر محروم جامعه از انقلاب سرخورده شود میدان برای زردوزان بیدرد باز خواهد شد و در نتیجه مردم در تنگناهای اقتصادی قرار خواهند گرفت.
امام (ره) در بخش دیگری از سخنان خود فرموده بودند ما باید در رسیدگی به مسائل و مشکلات مسلمانان و حمایت از گرسنگان و محرومان تمام وجود دفاع کنیم.
خداوند نیاورد آن روزی را که سیاست ما پشت کردن به محرومان و حمایت کردن از سرمایهداران باشد و ثروتمندان از اعتبار بیشتری برخوردار باشند، زیرا این موضوع با سیره و شیوه انبیاء و معصومین سازگار نیست. این نکات بسیار مهمی بود که امام رحمت الله فرمودند. به همین دلیل است که ما دیدیم ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام بزرگوار ما که دست پرورده اسلام بود، فرمان تشکیل کمیته امداد را صادر کردند.
امام در تعبیری خطاب به اعضای اولیه تاسیس کننده کمیته امداد فرمودند که شما کاری را متکفل شدید و انجام کاری را بر عهده گرفتید که مورد عنایت خاص خداوند است. البته همانگونه که آنها هم به این مهم واقف هستند این عمل باید با ظرافت خاصی انجام شود که مستمندان و محرومان خیال نکنند که در رده پایین جامعه واقع شدهاند، به عبارت بهتر تکریم مستضعفان در راس برنامههای امام نسبت به محرومان قرار داشت.
امام خمینی (ره) در فراز دیگری از سخنان خود فرموده بودند کار کمیته امداد مدد به حیات است و مدد به کار است. همچنین در فرمایشات امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بحث توانمندسازی محرومان و عزیزانی که دست آنها خالی است جزو برنامههای اصلی کمیته امداد است. امروز هم خلف شایسته امام یعنی مقام معظم رهبری همین سیره و روش را ادامه میدهند.
امروز برنامه ما در کمیته امداد به تأسی از فرمایشات امام راحل، توانمندسازی خانواده تحت تحت پوشش کمیته امداد است. البته سالمندان و از کار افتادگان که بیماریهای صعبالعلاج دارند ما تا آخر عمرشان از آنها حمایت میکنیم. اما بقیه باید در مدار و زنجیره توانمندسازی قرار بگیرند که تاکید امام عزیز ما قرار بگیرند که این موضوع یکی از راهبردهای اصلی کمیته امداد است.