با آنکه مقامات فنلاند حمله زودهنگام روسیه به این کشور را بعید میدانند، اما ارتش این کشور تمرینات رزمی خود را گستردهتر کرد و نیروهای احتیاط را نیز فراخواند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ با آنکه مقامات فنلاند حمله زودهنگام روسیه به این کشور را بعید میدانند، اما ارتش این کشور تمرینات رزمی خود را گستردهتر کرد و نیروهای احتیاط را نیز فراخواند.
درپی آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، فنلاند با دست کشیدن از سیاست بی طرفی، به همراه سوئد به صورت رسمی خواهان پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی شده است. فنلاند با روسیه بیش از هزار و سیصد کیلومتر مرز مشترک دارد.
گزارشگر الجزیره در گزارشی از هلسینکی تصریح کرد ارتش فنلاند خود را برای امکان آغاز جنگ آماده میکند. نظامیان فنلاند علاوه بر فراخوان نیروهای احتیاط و جذب نیروی جدید را نیز آغاز کرده است تا همه در دورههای آموزش و تمرین نظامی حضور یابند.
یکی از نظامیان میگوید، اینجا آموزش میبینیم تا برای رویارویی و نبرد آماده باشیم، اینجا روند مقابله با سلاح شیمیایی یا بیولوژیک تمرین میشود.
فنلاند به شدت نگران است و به خوبی میداند تنها با آموزش نمیتوان در برابر دشمن ایستاد به همین دلیل از سیاست قدیم خود یعنی فاصله گرفتن از عضویت در هر نوع پیمان نظامی دست شست و در تصمیمی تاریخی درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" را ارائه کرد.
فنلاند به مدت ۷۵ سال بی طرفی را به عنوان راهبردی برای امنیت خود برگزیده بود تا نامش با هیچگونه درگیری نظامی پیوند نخورد، اما جنگی که علیه اوکراین آغاز شد؛ موجب شد تا هلسینکی در این سیاست تجدید نظر کند و به جای بی طرفی در پی عملی کردن این شعار باشد که کسی که در پی صلح است باید آماده جنگ باشد.
یکی دیگر از علائم فاصله گرفتن فنلاند از سیاست بی طرفی پهلو گرفتن دو ناو مجهز آمریکایی در سواحل هلسینکی است. این اقدام را میتوان پیام آشکار آمریکا برای حمایت از فنلاند دانست.
هلسینکی میگوید با آنکه خطر روسیه احساس میشود، اما این خطر نزدیک نیست با این حال به خوبی میداند پرچم صلحی را که سالها در دست داشته است دیگر ابزار کافی به شمار نمیآید.
حمله روسیه به اوکراین شرایط را در اروپا تغییر داد به همین دلیل فنلاند بهترین تصمیم را در این دید که به همراه سوئد خواهان الحاق به ناتو شود، اما مخالفت ترکیه با الحاق فنلاند و سوئد به ناتو موجب شد تا پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی چندان هم برای این کشور آسان نباشد.
وزارت امور خارجه فنلاند از آمادگی خود برای تلاش گسترده برای ایجاد نرمش در مواضع ترکیه خبر داد و با انتشار بیانیهای اعلام کرد ترکیه از کشورهای مهم حوزه ناتو و از هم پیمانان فنلاند است، ، اما تمام اعضای ناتو از جمله ترکیه باید به این نکته توجه داشته باشند که خطر جدی است. فنلاند و تمامی اعضای اتحادیه اروپا، حزب کارگران کردستان را سازمانی تروریستی خوانده اند و آشکار است که با هر نوع فعالیت چنین حزبی در خاک خود مخالفیم.
به نظر میرسد در این مرحله قطار روابط خارجی فنلاند مسیرش را عوض کرده است، چون به این درک رسید که بی طرفی برای تضمین امنیت کافی نیست.