دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور از اجرای طرح «کتابخانه بدون کتاب» در تهران خبر داد .
مهدی رمضانی افزود : موقعیت اجرای این طرح که خدمات آن مجازی است، انتخاب شده است و خدمات آن شامل موضوعاتی مانند کتاب صوتی، الکترونیک، بازی و خدمات بامحور کتاب است؛ علاوه براین بحث ایجاد کتابخانه مجازی و استفاده از خدمات این نوع کتابخانه از طریق نرم افزارهای موجود را پیگیری میکنیم.
وی، درباره برخی اقدامات نهاد کتابخانههای عمومی کشور در کاهش محرومیت مناطق شهری ازکتابخانه گفت: در مقطعی در ۴۴ درصد شهرها، کتابخانه ایجاد شد، در باقی شهرها نیز طرح فعال داشتیم؛ بنابراین یکی از اولویتهای محوری نهاد کتابخانههای عمومی کشور این است که شهر بدون کتابخانه نداشته باشیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ، درباره توجه این نهاد به مباحث علمی کتابداری نوین گفت: فضای کتابخانه و فیزیک آن با تحولات روز، در دنیا تغییری نکرده است، منطقی که برای خدمات رسانی در کتابخانه وجود دارد در فضای مجازی قابل تحقق نیست. برخلاف آن چیزی که در جامعه برای آن تبلیغ میشود، هم اکنون نسبتِ منحنی کتاب الکترونیک و مطالعه موثر و مفید در فضای مجازی، به سمت کتاب مکتوب در حال افزایش است ؛ هرچند در سالهای اخیر استفاده از کتاب الکترونیک رشد داشته، هنوز هم بازار نشر مکتوب بزرگتر است.
رمضانی با بیان اینکه در قرن جدید، همچنان نیاز به محیط کتابخانه وجود دارد، افزود: با این حال باید در حوزه فضای مجازی و خدمات رسانی در این حوزه بیشتر فعال باشیم؛ برای این هدف برنامهریزیهایی داشته ایم. وضع کرونا برخی از این برنامهریزیها را سرعت داد. ایجاد کتابخانه در فضای مجازی موضوع مفصلی است که دستگاههای سیاستگذار به سمت ایجاد آن و تولید اسناد بالادستی و ریل گذاری اصلی حرکت کردند نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز اقدامات اجرایی را در پیش گرفتیم.