خط تولید کیتهای تشخیص پزشکی ایران ساخت به روش کمی لومینسانس با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در استان البرز راه اندازی شد.
ستاری، با بیان اینکه شیوع کرونا در کشور مسیری را گشود تا به حوزه آزمایشگاهی و به طور خاص کیتهای تشخیص توجه جدی شود، ادامه داد: بیش از ۳۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه فناوریهای تشخیص پزشکی فعال هستند که شیوع کرونا زمینه شکوفایی بخش قابل توجهی از آنها و پیشرفت کشور در این حوزه را فراهم کرد.
وی با اشاره به نقش شتابدهنده سیناپس در تولید کیتهای تشخیص پزشکی ایرانساخت گفت: شرکت دانش بنیان پیشتاز طب زمان، زمینههای لازم برای حمایت و هدایت تیمهای فناور و نوآور، فراهم شده است.
وی با بیان اینکه این شرکت دانشبنیان در حال حاضر ۱۶ کیت جدید را به بازار عرصه کرده است ادامه داد: در ادامه مسیر فعالیت این شرکت و با حمایت این شتابدهنده سیناپس از نوآوریها، ۴۰ کیت را ارایه خواهند کرد که همین ۱۶ کیت، ۹۰ درصد نیاز بازار را تامین میکند. به گفته ستاری، توسعه این محصولات و افتتاح خط تولید مقدمهای است برای شکستن موانع و با مشاهده موفقیتهای این شتابدهنده قطعاً شرکتهای بیشتری به این حوزه ورود پیدا می کنند.
وی با اشاره به حمایتهای بازارسازی و خرید از محصولات ایران ساخت برای رونق این شرکتها گفت: خوشبختانه یک فرهنگ عمومی ایجاد شده که توسعه شرکتهای دانش بنیان را با سرمایهگذاری بخش خصوصی فراهم خواهد کرد. همچنین از آغاز سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، آییننامههای اجرایی با وزارتخانههای مختلف تدوین و تصویب شده است که بخش مهمی از این آییننامهها توجه به بازسازی محصولات ایران ساخت است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: خوشبختانه این قانون با پیگیریهای معاونت علمی و فناوری و نمایندگان مجلس، پس از ۳ سال کار مستمر به تصویب رسید و آینده کشور را در حوزه اقتصاد دانش بنیان ترسیم میکند.
با توجه به اینکه فناوریهای تشخیص پزشکی، نقش قابل توجهی در اقتصاد سلامت ایفا میکند، شتابدهنده سیناپس با هدف توسعه فناوریهای این حوزه و تبدیل ایدهها به محصولات ایران ساخت راهاندازی شده است. از بازار ۷۰۰ میلیون دلاری فناوری IVD سهم ۹۰ درصدی به واردات اختصاص دارد و بخش ۱۰ درصدی آن مرتبط به تولیدات داخلی است. همچنین ۹۰ درصد اقتصاد این حوزه به کیت و خدمات و ۱۰ درصد هزینهها به دستگاه اختصاص دارد.
این خط تولید با نقش آفرینی تیم متخصص ۱۵ نفره متشکل از ۸ تخصص از مهندسی، بیوشیمی و ایمنولوژی و سایر رشته ها، ضمن کسب دانش فناوری پایه طراحی کیتهای کمی لومینسنس، زمینه را برای تولید ساید کیتهای مورد نیاز کشور فراهم کردهاند. شتابدهنده سیناپس سال ۱۳۹۹ با حمایت معاونت و علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه تولید کیتهای تشخیصی شکل گرفت.
این شتابدهنده تاکنون ضمن شتابدهی بیش از ۹۵ پروژه گوناگون، بیش از ۱۰۰ قرارداد شتابدهی با شرکت های دانش بنیان و خلاق، منعقد کرده است. شتابدهنده سیناپس همچنین زمینه برای کسب فناوری و تجاریسازی ۷۰ محصول ایرانساخت و خروج ۴ شرکت دانش بنیان را برای خلق بازار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی فراهم کرده است. ۳۰۰ میلیارد ریال برای تحقیق و توسعه در این حوزه هزینه شده است.