مدیر عامل سازمان آتش نشانی گفت: ساختمانهای تجاری هسته مرکزی شهر قم در بحث ایمن سازی وضعیت نگران کنندهای دارند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
وی در خصوص ایمنی حریق در ساختمانهای شهر قم افزود: در بیشتر ساختمانهای قدیمی شهر نظام ایمنی در آنها لحاظ نشده و مراکز تجاری مرکز شهر حتی ساختمان برخی از بیمارستانها و مراکز درمانی باید بررسی شود.
آقای جعفری با بیان اینکه از سال ۹۲ ساختمانهایی که پرونده ساخت و ساز میگیرند باید به سازمان آتش نشانی مراجعه کنند تا مجوز پایان کار دریافت کنند گفت: از این سال به بعد وضعیت ساخت و سازهای انجام شده در شهر قم به روز بوده و کارایی لازم را از نظر ایمنی حریق دارند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی قم در خصوص موارد ایمنی لازم برای دریافت پروانه پایان کار از آتش نشانی گفت: در حوزه ایمنی حریق، اعلام، اطفا، کپسول آتش نشانی، ورودی و خروجیهای ساختمان و طراحی ساختمانها بر اساس معیارهای اعلامی سازمان آتش نشانی مورادی است ک باید در ساخت و ساز لحاظ شود.
وی در خصوص ایمنی در مراکز درمانی نیز گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، مراکز درمانی و درمانگاهها با هماهنگی آتش نشانی مجوزهای تاییده ایمنی لازم ساختمانی را دریافت میکنند.
آقای جعفری با اشاره به اینکه ساختمانهایی که مطابق مقررات ملی ساختمان ساخته میشوند مشکلی ندارند و از نظر ایمنی وضعیت مطلوبی دارند افزود: آیین نامه ۲۸۰۰ مقررات ساختمان در این دسته از ساختمانها رعایت میشود و این ساختمانها هر سال نیازمند به روز رسانی تجهیزات و امکانات ایمنی هستند.
رییس نظام مهندسی ساختمان قم نیز در این نشست با تاکید بر اینکه در حوزه ساختمان سازی خلا قانونی و کمبود نداریم گفت: مبحث مقررات ملی ساختمان یک قانون پیشرفته است که با اجرایی شدن حداکثری در ساخت و سازها نگرانیها را در این خصوص رفع میکند.
آقای مقومی با اشاره به اینکه در زمینه ساخت و ساز قم نسبت به سایر استانها وضعیت مطلوبتری دارد افزود: بین ۵ تا ۱۵ درصد ساخت و سازها به طور مداوم توسط دستگاههای مرتبط بر اساس ماده ۳۵ قانون ملی ساختمان نظارت میشود.
وی ادامه داد: در بحث ساخت و سازها نیاز است در زمینه انرژی و ایمنی ساختمانها نظارتها در زمینه اجرایی شدن قوانین مبحث قانون ملی ساختمان رعایت شود.
رییس نظام مهندسی ساختمان قم با اشاره به ضرورت حضور افراد صاحب صلاحیت دار و با مهارت بر کار ساخت و ساز افزود: در زمینه ساختمان سازی نیازمند جلوگیری از فعالیت افراد فاقد صلاحیت و مهارت افزایی از طراحی تا اجرا در شهر قم هستیم.
رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای شهر قم نیز با اشاره به اینکه وجود ساختمانهای ناایمن در شهر یک درد و مشکل بزرگ است افزود: باید بحث ایمنی ساختمانها در چارچوب قوانین پیگیری شود و در این زمینه باید از فعالیتهای دلالی و سوداگرانه در بخش مسکن در شهر قم جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر اینکه ایمنی ساختمانهای شهر ضعف و نقصهایی دارند گفت: بحث ایمنی ساختمانها در شهر قم نگران کننده نیست، اما مجتمعهای تجاریای در شهر داریم که نیازمند رسیدگی برای لحاظ اصول ایمنی هستند.
اقای امر اللهی با بیان اینکه در شهر قم ۴۰۰ هزار پلاک ساختمانی وجود دارد افزود: در کمیسیون ماده ۱۰۰ قم، ۱۰ هزار ساختمان حکم قطعی قلع بنا دریافت کرده است.
آقای امر اللهی در خصوص قلع بنا افزود: من با حذف حکم قلع بنا مخالف هستم، زیرا با حذف این حکم ساختمانها از چرخه نظارتی دستگاههای مختلف خارج میشوند که خود مشکلات مختلف ایجاد میکند.
وی در خصوص مشکل تخلفات ساختمانی و ساخت اضافه بنا ادامه داد: ما باید دنبال این باشیم که هزینه تخلفات را افزایش دهیم تا با افزایش جریمهها تخلف در ساخت و ساز کمتر شود و اضافه بنا و تخلفات ساختمانی کاهش یابد.