مدیر پروژه مخاطرات مین و نماینده کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران گفت: آگاهی رسانی خطرات مین و مهمات منفجر نشده به جا مانده از دوران جنگ و رفتار ایمنتر در برابر آن، در پنج استان غربی کشور در حال برگزاری است.
نماینده سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت: در هفت شهرستان استان کردستان که آلوده به مین و مهمات منفجر نشده است تاکنون این طرح به خوبی برگزار شده و علاوه بر این آموزشهای لازم در خصوص پیشگیری از ویروس کرونا و توزیع بسته های بهداشتی و آموزشی نیز انجام شده است.
دانیال طباطبایی افزود: با همکاری مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، خدمات توانبخشی و حمایت از مصدومان نیز صورت میگیرد تا بتوانیم یاریگر این قشر از جامعه نیز باشیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه با گذشت چندین دهه از اتمام جنگ تحمیلی، همچنان عوارض ناشی از مین و مهمات منفجر نشده ادامه دارد، گفت: آموزش و آگاهی رسانی به مردم در استانهای مرزی گامی موثر در پیشگیری از انفجار مین بوده که این امر مهم توسط مربیان آموزش دیده و توانمند جمعیت هلال احمر کردستان در سطح شهر و روستا در حال برگزاری است.
پیام جلالی افزود: استان کردستان به واسطه موقعیت جغرافیایی و مرزی بودن، سالهای سال است که عوارض و تبعات جنگ را به همراه دارد و هر ساله به دلیل انفجارهای ناشی از مهمات منفجر نشده به گونهای شاهد داغدار شدن خانوادهها است.
وی به حادثه انفجار مین در روستای نشکاش مریوان اشاره کرد و گفت: در این حادثه که سال ۹۲ رخ داد، کودکانی درگیر این عوارض شدند که عارضه آن تا ابد برای کودکان روستای نشکاش و خانواده آنها باقی مانده و صدای نابهنجار انفجار مین و این حادثه در ذهن این عزیزان ماندگار است.