آیت الله جوادی آملی در جمع برخی اساتید حوزه علمیه قم در مسجد امام حسن عسکری با گرامیداشت سالگرد ارتحال امام راحل گفت: کینه و اختلاف عامل نابودی دین خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
این مرجع تقلید با تاکید بر دوری از اختلاف و تفرقه تصریح کرد: مبادا مخالفت را با اختلاف خلط کنید، مبادا کینه و عداوت یکدیگر را در دل داشته باشید.
وی تصریح کرد: پیامبر اسلام فرمود: کینه و اختلاف، تیغی است در دست شما، کینه و اختلاف و بغضا موجب میشود که دینی باقی نماند، اگر دو نفر با هم کینه داشته باشند و علیه هم حرف بزنند و علیه هم کینه بورزند، هر روز تیغ در دستشان است و هر روز علف دین را تیغ میکند و چیزی از دین باقی نمیماند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه دشمنان بیگانه صف بسته اند که فکر توحید را از جامعه بردارند تصریح کرد: روزی که اسلام از دست و زبان مردم آندلس مهد علم و فقیه پرور و حکیم پرور گرفته شد و مسجد را به کلیسا تبدیل کردند؛ طولی نکشید که کلیسا را هم به موزه تبدیل کردند؛ به این ترتیب نه از قرآن خبری ماند و نه از انجیل، نه از اسلام و نه از مسیحیت.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه با گلوله نمیشود دین را از فکر مردم گرفت افزود: بله در جنگهای صلیبی با گلوله دین را از دست و زبان مردم گرفتند و نماز و روزه رخت بربست، اما نتوانستند از فکر مردم بگیرند.
این مرجع تقلید افزود: ولی با قلم فلاسفه مادی میتوان فکر را از جانِ مردم گرفت، اسلام را از عقل مردم گرفت و از یاد مردم برد.
وی با بیان اهمیت و جایگاه عقل در قرآن کریم گفت: در بخش پایانی سوره نساء، خداوند متعال میفرماید: «رسلا مبشرین و منذرین لئلا یکون للناس علی الله حجة بعد الرسل» من انبیاء را فرستادم تا منِ خدا هم زیر سؤال قرار نگیرم، مردم با عقل علیه من استدلال نکنند، بعد از قیامت به من نگویند «ما که نمیدانستیم بعد از قیامت چه خواهد شد؟ تو که میدانستی چرا راهنما نفرستادی؟ ما که نمیدانستیم چه حلال است و چه حرام، چه حقّ است و چه باطل، چه خیر است و چه شر، چه صدق است و چه کذب؛ چه حسن است و چه قبیح؛ تو که میدانستی، چرا پیغمبر نفرستادی؟»
آیت الله جوادی آملی افزود: امام رضا علیه السلام فرمود: انسان بدون دوست نمیتواند زندگی کند؛ در حدیث نورانی دیگر فرمود: «صدیق کلّ امرئ، عقله» تقدم خبر بر مبتدا مفید حصر است یعنی؛ انسان فقط یک دوست دارد و آن، عقل او است. انسان بی عقل، بی دوست است.
آیت الله جوادی آملی افزود: انسان باید هر لحظه مواظب باشد که چه بر ذهنش میگذرد و چه از زبانش میگذرد و چه از قلمش میگذرد، تا فرشته بشویم. چرا ما فرشته نباشیم؟ اگر فرمود: «الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه» خطاب آیه معصومین نیست، معصومین که اساتید ملائکه هستند. خطاب آیه به مومنین است، چرا فرشته بر ما نازل نشود؟ اگر تیغ در دست ما نباشد، اگر اهل نصیحت باشیم، نه کینه، اگر اهل خودخواهی نباشیم و اهل دوست خواهی باشیم، فرشته نازل میشود.
وی تصریح کرد: پس این بیان نورانی حضرت است که مبادا خدای ناکرده در دانشگاه، در حوزه، در ملت، در دولت، در مملکت، کینه و نفرت رخنه کند.
این مرجع تقلید تاکید کرد: همه ما موظف هستیم یکدیگر را نصیحت کنیم، دولت و ملت را نصیحت کنیم، نصیحت دیگران را در حق خود بپذیریم؛ قرآن میفرماید: اهل نصیحت باشید. ناصح باشید. نصیحت زنده کننده دین است.