در پی ابلاغ قانون جوانی جمعیت ،قرارگاه تخصصی حمایتی تشویقی جمعیت در مازندران تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در گفتگوی ویژه خبری شبکه مازندران ، با اشاره به "ابلاغ قانون جوانی جمعیت" بر ورود همه دستگاههای اجرایی مازندران در زمینه فرزندآوری و باروری، دانشگاه علوم پزشکی را مبدا اطلاع رسانی عنوان کرد.
قاسمی طوسی با بیان اینکه به زودی قرارگاهی مشترک، آخرین اقدامات حمایتی دستگاهها را رصد میکند افزود: بر اساس مصوبه مجلس در دی ۱۴۰۰، قانون جوانی جمعیت صادر و ابلاغ استانی هم به تمام دستگاهها ارجاع شده است.
وی، به اجرای برنامههای تشویقی ازدواج بمنظور اجرای قانون جوانی جمعیت و الویت حوزه فرهنگی و اجتماعی دستگاهها اشاره کرد و خواستار ورود خیّران و گروههای جهادی در موضوع "ترویج ازدواج آسان" شد.
قاسمی طوسی همچنین افزود: لازم است تا خیّران، تهیه جهیزیه و نیز ساخت و اختصاص خوابگاه ویژه متاهلان در دانشگاهها را نیز مورد توجه قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم به موضوع سالمندی در کشور و پیری جمعیت استان و نیز وضعیت تاسف بار مازندران به لحاظ میزان زاد و ولد (رتبه دوم بعد از استان گیلان) هشدار داد و افزود: آمار زادآوری استان در سالهای اخیر، ۱.۲۲ را نشان داده و برای جبران روند کاهشی جمعیت، فقط ۶ سال فرصت باقی است که اگر توجه نشود، اثرات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
دکترعلیپور، متوسط افراد خانواده مازندرانی را ۳ نفر اعلام و تصریح کرد: سال ۱۳۹۹، حدود ۳۰ هزار و ۱۷۵ مورد زاد و ولد در استان ثبت شده که در مقایسه با سالهای قبل آن، روند کاهشی را نشان میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با ابراز نگرانی از روند افزایش طلاق در استان و بر اتخاذ تدابیر لازم برای ازدواج جوانان، از تشکیل "قرارگاه جوانی جمعیت" در این دانشگاه و فعالیت ۵ کمیته تخصصی در مازندران تاکید کرد.
دکترعلیپور با اشاره به اینکه اصلاح کارانه برای افزایش زایمان طبیعی و ممنوع شدن توزیع اقلام پیشگیری از بارداری مورد توجه قرار گرفته است، خواستار اختصاص ۳۰ درصد بودجه اختصاصی دستگاهها به دستگاههای مردم نهاد مرتبط با ازدواج و فرزند آوری شد.
وی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای زنان در سن زاد و ولد و هماهنگیهای صورت گرفته برای شناسایی و حمایت از زوجهای نابارور، با یک مرکز دولتی و ۴ مرکز خصوصی ، افزود: با احتمال بروز ناهنجاریهای ژنتیکی، شرایط برای قانونمند کردن سقط جنین و بررسی در کمیتههای فرهنگی فراهم خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از ایجاد تسهیلات ویژه افزایش متخصصان حوزه زنان و زایمان خبر داد و تصریح کرد: "وضعیت اقتصادی و درآمدی خانوار" یکی دیگر از مسائل و موانع پیش رو باروری جمعیت بوده و بر اساس مطالعات، خانوادههای با نگرش مذهبی بالابه مسئله جمعیتی توجه ویژهای دارند.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه؛ به فعالیت این اداره کل در قالب قرارگاه اشاره و خاطرنشان کرد: همه زوجهای نابارور تا سن ۴۹ سالگی تحت پوشش رایگان بیمه قرار میگیرند.
دکترمیرزایی افزود: این زوجها با مراجعه به مراکز شناسنامه دار میتوانند، همه اقدامات تشخیصی را در ۴ مرکز دولتی و خصوصی طرف قرارداد بیمه سلامت انجام دهند.
وی همچنین گفت: همه خدمات بیمهای تا ۹۰ درصد به خانوادههای در آستانه فرزند آوری پرداخت میشود و همه زنان در آستانه بارداری با مراجعه به اداره بیمه سلامت شهرستانها از این مزایا بهرهمند و فرزندان هم تا ۵ سال تحت پوشش قرار میگیرند.
مدیرکل بهزیستی مازندران هم با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز ژنتیک غیر دولتی و دو مرکز دولتی اشاره و از بهره مندی ۴ هزار و ۲۰۰ نفر از مشاوره ژنتیک در استان خبر داد و افزود: با هدف پوشش هزینههای ژنتیک افراد کم بضاعت و با توجه به دهکهای درآمدی، هزینههای لازم پرداخت میشود.
خانم بریمانی تصریح کرد: ۴۷۰ چند قلو تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار داشته و از پرداخت هزینههای پوشک بچه و شیرخشک بهرهمند هستند.
به گفته وی؛ یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه به دوقلوهای زیر پوشش پرداخت شده و ۳ قلوها تا ۱۸ سالگی نیز بر حسب دهک درآمدی، از خدمات آموزشی بهره مند میشوند.
کارشناس بهداشتی برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه مازندران هم به ایجاد شرایط نامناسب فرهنگی خانوادههای طبقه متوسط با انگیزه مزاحم پنداشتن فرزند و فرزند آوری اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در این ارتباط بیش از ۸ سال سند بالادستی ارائه کرده اند، اما تاکنون اقدام عملیاتی در زمینه جوانی جمعیت انجام نشده است.
دکتر غلامی وی با اشاره به تصویب قانون جمعیت، کاهش جمعیت مازندران و نیز تاکید بر ورود همه مردم در این زمینه و تبلیغات وسیع دنیای غرب در زمینه باروری ، از عکس گرفتن سلبریتیهای کشور با حیوانات خانگی به عنوان فرزند ابراز تاسف کردو گفت: این موضوعات و ناهنجاریها نباید در جامعه رسوخ کند.
وی همچنین بر ترویج فرزندآوری سالم و صالح در ابعاد مختلف جمعیتی تاکید کرد.