شیر و گوشت شتر دارای خواص دارویی هستند که شاید از آنها بی اطلاع باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، متخصص طب سنتی گفت: گوشت و شیر شتر به علت خواص درمانی و دارویی زیادی که دارند به عنوان غذای دوایی از آنها یاد میشود.
فاطمه امینی با بیان اینکه گروهی از مواد غذایی که خواص دارویی دارند را غذای دوایی دانست و افزود: شتر به صورت آزاد در مراتع چرا میکنند و به صورت طبیعی پرورش مییابند.
وی میگوید: گوشت شتر عاری از هرگونه مواد هورمونی و آنتیبیوتیک است و همین امر سبب شده ارزش غذایی زیادی داشته باشد.
امینی طبیعت گوشت شتر را گرم و خشک و منبع خوبی از مواد مغذی عنوان کرد و ادامه داد: این فرآورده شتر نقش مهمی در درمان دردهای لگنی، دیسک کمر، مشکلات مفصلی و یرقانها ایفا میکند.
متخصص طب سنتی، برخورداری از میزان قابل توجهی ویتامین بکمپلکس و عناصر معدنی از جمله؛ فسفر، کلسیم و روی را از دیگر ویژگیها و خواص گوشت شتر برشمرد.
به گفته امینی؛ ویتامین "ب" موجود در این گوشت برای تقویت اعصاب مفید است، ضمن اینکه منبع مهمی از عنصر روی که عامل مهم جلوگیری از ایجاد اختلالات در رشد جنین است، محسوب میشود.
نگاهی به خواص شیر شتر
وی شیر شتر را جزو رقیقترین و لطیفترین شیرهای خوراکی دانست و اضافه کرد: این فرآورده ستر دارای طبیعتی گرم است.
امینی با بیان اینکه بخش پنیری آن نسبت به شیر گاو کمتر است، گفت: افرادی که اضافه وزن زیادی دارند، از مصرف آن غافل نشوند.
وی با اشاره به توالیهای پروتئینی موجود در شیر این حیوان و شباهت توالی پروتئینی انسولینی اشاره کرد و ادامه داد: افراد دیابتی منعی برای مصرف آن ندارند.
به گفته امینی؛ مطالعات نشان میدهند که شیر شتر بر بهبود بیماریهای کلیوی ناشی از دیابت و اوتیسم تاثیر دارند.
بیشتر بخوانید: نقش تغذیه سالم در پیشگیری و درمان سرطان
امینی میگوید: شیر شتر در مقایسه با شیر گاو از آهن بیشتری برخوردار است، به همین دلیل برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است و مصرف آن توصیه میشود.