رئیس انجمن اقتصاد سلامت کشور گفت: باید بطور ویژه طرحها و برنامه پوششی بیمه درمانی برای افرادی که در حاشیه شهرها و مناطق فقیر نشین هستند فراهم شود اینها حتی یارانه نمیگیرند، چون فاقد شناسنامه و فاقد اوراق هویتی هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر واعظ مهدوی در برنامه نیم نگاه رادیو ایران با موضوع پوشش بیمه سلامت با اشاره به اینکه جمع وسیعی از افراد بویژه در مناطق مرزی شناسنامه و کد ملی ندارند، گفت: بعضا این افراد در مرکز آمار و در سامانه ایرانیان وزارت رفاه نیز ثبت نشدند که برخی از آنها مهاجرین افغانی هستند که تحت فشار طالبان به ایران مهاجرت کردند و برخی شهروندان ایرانی هم هستند که به دلایلی شناسنامه نگرفتند و در مناطق مرزی، در سیستان بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان با این گروهها مواجه هستیم.
وی افزود: این افراد در آن قالب آزمون وسع نمیگنجند و در حاشیه شهرها و یا درمناطق فقیر نشین باید بطور ویژه طرحها و برنامه پوششی برای اینها فراهم شود که اینها حتی یارانه نمیگیرند، چون فاقد شناسنامه و فاقد اوراق هویتی هستند و معمولا قشرهای بسیار فقیر و مستضعف هستندکه برای این افراد باید واحدهای بیمه و بهداشت و درمان محلی کاری برای آنها انجام دهد.
وی درباره شمار این افراد در کشور گفت: دو سال گذشته حدود ۳ میلیون بودند، اما گزارشات تا حدود ۸ میلیون برآورد میکنند.
واعظ مهدوی درباره حمایت بیمه درمانی افراد با وضعیف اقتصادی پایین گفت: رایگان شدن بیمه سه دهک پایین اقتصادی اقدام خوب و مثبتی است. متخصصین اقتصادی و اجتماعی معتقدند در شرایطی که کشورها در معرض مشکلات اقتصادی هستند و بار تورم و گرانی خانوادهها را تحت فشار قرار داده سعی شود هزینههای بهداشتی درمانی و هزینههای آموزشی را از دوش مردم بردارند.
وی افزود:در چنین شرایطی یارانه و پوشش بیمهای دارو و درمان باید گسترش پیدا کند تا خانواری که هزینه روغن و گوشت و مواد غذایی به آن فشار وارد میکند از نظر دارو و درمان خیالش راحت باشد حالا از طریق آزمون وسع خوب است از جهت یارانههایی که برای مراکز ارائه خدمات هم اختصاص داده شود سعی کند دولت که قیمت خدمات را ارزانتر در اختیار مردم قرار دهد، این هم خیلی مهم است.