سفیر آفریقای جنوبی در ایران گفت: امیدواریم روابط تجاری دو کشور روز به روز گسترش یابد و تمایل داریم در زمینه فنی-مهندسی با ایران تعامل داشته باشیم.
ویکا مازوی کومالو در این جلسه گفت: زمینههای مختلفی برای همکاری در حوزه پتروشیمی، صادرات خرما، آبزیان وجود دارد که بررسی میکنیم و به دنبال همکاری در این زمینهها هستیم.
او افزود: ایران کشور مقاومی است و دانش علمی، فنی مهندسی آن در حال رشد است. به همین دلیل تمایل داریم در این خصوص در آفریقای جنوبی سرمایه گذاری کنیم و امیدواریم روابط تجاری روز به روز گسترش پیدا کند.
استاندار بوشهر هم از محصولات این استان گفت که قابل صادرات به آفریقای جنوبی است و کالاهایی که میتواند از این کشور وارد بوشهر شود.
احمد محمدی زاده افزود: تحریمها علیه ایران شکسته شده و آمریکاییها خود گفتهاند همه سعی خود را کردهاند، اما حریف نشدهاند.
او ادامه داد: خرما، میگو، کودشیمیایی، مواد اولیه پتروشیمی، فرش دستباف، کشتیسازی، مواد معدنی (آهک – سیمان – خدمات فنی مهندسی)، نفت و گاز، توانمندیهایی است که بوشهر دارد و آفریقای جنوبی میتواند در این زمینهها با این استان مراوده داشته باشد.
استاندار بوشهر، صادرات ۹۵ نفت کشور از جزیره خارگ، تولید ۵۰ درصد میگوی پرورشی کشور، ۷۴ درصد گاز کشور، فعالیت ۱۲ پالایشگاه گازی و ۲۲ واحد پتروشیمی با تولید سالانه ۳۵ میلیون تن محصول، ۱۸ واحد پتروشیمی در حال ساخت، فعالیت نیروگاه هستهای با ظرفیت هزار مگاوات برق و ساخت ۲ واحد نیروگاهی دیگر را، از جمله ظرفیتهای این استان برشمرد.
محمدیزاده از سفیر آفریقای جنوبی خواست که امکان ایجاد یک نمایشگاه در این کشور برای بازرگانان بوشهری فراهم شود و از تجار آفریقایی هم برای شرکت در نمایشگاه خرما که سال آینده میلادی در بوشهر برگزار میشود دعوت کرد.
او همچنین گفت: آماده دریافت فناوری پودر گوجه فرنگی و ژل آلوئه ورا از آفریقای جنوبی هستیم و همچنین آماده ایم بوشهر با یکی از شهرهای ساحلی این کشور خواهر خوانده شود.
در این نشست مهدی صفوی مدیرکل صمت استان بوشهر با اشاره به توانمندی این استان برای صادرات سیمان و خرما به آفریقای جنوبی و از تمایل به همکاری با این کشور در حوزه پتروشیمی و کشتیسازی خبر داد.
نوذر منفرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هم به تولید ۱۶۵ هزار تن خرما از ۶ میلیون اصله نخل و صادرات ۲۷ درصد این محصول، تولید سالانه ۶۶۰ هزار تن گوجهفرنگی و صادرات ۲۴۰ هزار تن آن، تولید ۲۸ هزار تن میگوی پرورشی و برداشت ۱۶۰۰ تن میگو از دریا و فعالیت ۳۴ کارخانه فرآوری میگو در این استان اشاره کرد.
مدیران کل گمرک و بنادر و دریانوردی هم در این نشست از صادرات ۲۵۴ میلیون دلاری کالا به آفریقای جنوبی و افزایش ۷۸ درصدی صادرات کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل به این کشور، و ظرفیتهای تخلیه و بارگیری بندرهای استان گفتند.