همه کمخونیها ناشی از فقرآهن نیست.
مرضیه بیگم سیاهپوش با بیان اینکه تشخیص نوع کمخونی برای ارائه درمان مناسب مهم است و مثلاً بیماران مبتلا به تالاسمی نباید قرص آهن مصرف کنند افزود: در بیماری که بهدلیل کمخونی مراجعه کرده است گرفتن شرح حال درست الزامی است.
وی با بیان اینکه خستگی، بیانرژی بودن، تنگی نفس با فعالیت، تپش قلب و رنگ پریدگی از علائم شایع کمخونی هستند گفت: افزایش کار قلب از مهمترین عوارض کمخونی است که به خصوص هنگام فعالیت و ورزش خود را به خوبی نشان میدهد، همچنین افزایش خونریزی قاعدگی در خانمها میتواند دلیل کمخونی باشد.
این متخصص طب سنتی افزود: سندروم پای بیقرار، اختلال رشد در کودکان و مشکلاتی در بارداری از عوارض کمخونی فقر آهن هستند، کمخونی فقر آهن باعث میشود که برخی بیماریها پاسخ مناسب به درمان ندهند.
سیاهپوش با بیان اینکه مصرف شیره انگور، توت یا خرما درمان کمخونی نیست گفت:در درمان کمخونی بسته به نوع کمخونی و علت به وجود آورنده آن دارو یا یک روش درمانی تجویز میشود، باید علت ایجاد کمخونی شناسایی و در صورت امکان رفع شود برخی از انواع ارثی کم خونی مانند تالاسمی درمانپذیر نیستند و مصرف آهن در آنها مجاز نیست.
وی افزود: گوشت گوسفندی، گوشت مرغ، زرده تخم مرغ، فندق، بادام، سیب، انجیر و مویز خوراکیهای مناسبی در سبد غذایی مبتلایان به کمخونی هستند.