رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی: سدها و کانالهای آب محیطهای مناسبی برای شنا نیستند و احتمال غرق شدگی در آنها بالا است.
او افزود: همه ساله با فرا رسیدن فصل تابستان، مسافران با هدف مهیاسازی اوقات مفرح یا انجام ورزشهای تابستانی به شنا کردن و قایق سواری در سد و اماکن آبی میپردازند و در بعضی موارد به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی، غرق میشوند.
وی تاکید کرد: غرق شدگی سومین علت مرگهای ناشی از حوادث است و متأسفانه قربانیان اکثرا کودکان و جوانان هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: بیماریهای زمینهای میتواند مستعد غرق شدگی باشد مثل: صرع، امراض قلبی، ضعف عضلانی، عقب ماندگی ذهنی و .. همچنین مصرف داروهای خواب آور و مواد روان گردان قبل از شنا میتواند زمینه ساز غرق شدگی باشد.
او تاکید کرد: کودکان یک الی چهار سال در معرض خطر غرق شدگی در حوض، استخر و وان حمام هستند. آنها به دلیل کنجکاوی، عدم درک خطر و غفلت والدین غرق میشوند.
دکتر علیمحمدی گفت: کودکان را در ساحل دریا و رودخانه، در نزدیکی مکانهای آبی پرخطر، حوض و استخر تنها رها نکنید، توانایی خود را در شنا کردن، بیش از حد در نظر نگیرید؛ یک سوم قربانیان با فن شنا آشنایی کامل داشتهاند و همچنین به داخل آبی که عمق آن را نمیدانید وارد نشوید.
وی در انتها با اشاره به اینکه شنا در سد بسیار خطرناک است و باید در اطراف سدها تابلوی هشدار ممنوعیت شنا نصب شود، گفت: متأسفانه همه ساله شاهد اتفاقات ناگوار و داغدار شدن خانوادهها هستیم که امیدواریم با افزایش اطلاع رسانی در این زمینه و همکاری و همراهی مردم به خصوص جوانان شاهد اتفاقات تلخ این چنین نباشیم.