خیلی از والدین از وضعیت اعتیاد فرزندشان به بازیهای دیجیتالی گله مندند؛ در این نوشتار به این موضوع اشاره شده است.
خانم ر ص میگوید با پایان امتحانات باید گوشی در اختیار بچه ام قرار دهم، اما او با رفتن به بازیهای دیجیتالی و مجازی انگار همه چیزش تغییر میکند و در دنیای دیگری سیر و سفر میکند.
اعتیاد به بازی های رایانه ای تهدیدی برای والدین و فرزندان
بازیهای رایانهای همواره مورد علاقه کودکان و نوجوانان است، فارغ از مزایا و معایبی که در پی دارد با تعطیلی مدارس و خانهنشینی دانشآموزان، خطر اعتیاد به این بازیها و سایر معایب آن خانوادهها را تهدید میکند و این روزها به یک چالش و دغدغه جدی والدین تبدیل شده است.
جدیدترین نوع بازیهای رایانهای، بازیهای آنلاین هستند که به بخش جدایی ناپذیری از زندگی کودکان و نوجوانان تبدیل شدهاند.
محتوای برخی از این بازیها ممکن است برای کودکان مضر باشد و موجب شود به دلیل خشونت، هیجان زیاد، نمایش تصاویر و شخصیتهای نامناسب تاثیرات روحی، روانی و تربیتی بَدی بر روی آنها بگذارد.
بازیهای آنلاین به شدت اعتیادآور هستند و کاربر خود را از شرایط عادی زندگی دور میکند، این موضوع به خصوص در کودکان میتواند باعث افت تحصیلی، مشکلات رفتاری و آسیبهای جسمی شود.
راهکارهایی برای کاهش دغدغه والدین
در این نوشتار قرار است راهکارهایی ارائه شود تا کمی از دغدغه والدین کاسته شود و با مدیریت آنان از این آسیبها جلوگیری شود.
این نوشتار به صورت پیوسته و به صورت هفتگی و با استفاده از نظرات کارشناسان در این حوزه طراحی شده است.
انگار دنیای اصلی بچه ها دنای مجازی است
مسئول واحد اپلیکیشن و بازی سازمان فضای مجازی سراج مرکز این استان گفت: احتمالا همه شما کودکان و نوجوانانی دیده اید که غرق در دنیای بازیهای دیجیتالی هستند؛ انگار دنیای اصلی شان آنجا است و هر وقت کمی خسته میشوند برای تفریح سری به این دنیا میزنند.
برخی بچه ها در دنیای مجازی آدم های دنیای واقعی را به رسمیت نمی شناسند
رضا رعیت پیشه با اشاره به اینکه برخی کودکان در فضای مجازی با قوانین حاکم بر این دنیا جور نیستند؛ با آدمهایی که دنیای شان را به رسمیت نمیشناسند، زاویه دارند افزود: خیلی از والدین که به ما رجوع میکنند و از وضعیت اعتیاد فرزندشان به بازیهای دیجیتالی گله مندند میگویند این بچه انگار با ما زندگی نمیکند... با ما مهمانی نمیآید... اصلا به درس هایش و مدرسه توجه ندارد.
وی ادامه داد: والدین میگویند بچهها برای بازی کردن نیمههای شب یا صبح زود هم که باشد بیدار میشوند، اما برای کمک به والدین ذرهای هم حوصله ندارد، انگار ما زبانش را نمیدانیم و بالعکس...
برای جواب به این سوالات باید سری به دنیای بازیهای دیجیتالی بزنیم و با بچهها همراه بشویم...
مسئول واحد اپلیکیشن و بازی سازمان فضای مجازی سراج مرکز استان گفت: در دنیای بازیهای دیجیتالی قوانین هستند که اگر رعایت شوند شما به موفقیت میرسید، مثلا در این دنیا هدف حتما وسیله را توجیه میکند؛ شما باید این مرحله از بازی را پشت سر بگذارید حالا به هر قیمتی مثل کشتار بیرحمانه، ترکاندن مکانهای شلوغ، بریدن اعضای بدن دشمنان، انجام برخی فعالیتهای غیر اخلاقی و... وقتی این فعالیتها را بی وقفه انجام دادید شما پیروزید و قابل احترام بین بقیه بازیکنان. وقتی بیرحمی بیشتری داشتید و مداومتر در این دنیا بازی کردید بالاتر از بقیه قرار میگیرید و حس شکست ناپذیری دارید.
رعیت پیشه یادآور شد: حالا در دنیای واقعی هم میشود برای موفقیت و شکست ناپذیری به دیگران آسیب رساند؟ در دنیای واقعی این اعمال احترام میآورد؟ امتیاز دارد؟ خیر!
وی ادامه داد: شما در دنیای بازیهای دیجیتالی با چند ساعت بازی وشاید بدون ذرهای استفاده مفید از قوه تعقل دنیا را از شر زامبی ها، موجودات فضایی، غولهای بزرگ و افراد شرور نجات میدهید و حس پیروزی کسب میکنید، ولی در دنیای حقیقی هم نجات دنیا به همین سادگی است؟ یکبار که جان تان را از دست دادید دوباره میتوانید از اول شروع کنید؟
نکته همین جا است.
بچهها در دنیای بازیهای دیجیتالی احساس رضایت کاذبی دارند که با قوانین این دنیا جور نیست...
وی تاکید کرد: اگر والدین با قوانین و ادبیات دنیای بچهها آشنا نباشند در ذهن فرزندشان تبدیل به همان غولهایی میشوند که باید شکست شان داد.
رعیت پیشه اضافه کرد: باید والدین بتوانند خودشان را به بچهها در این دنیا نزدیک کنند و به آرامی طعم واقعی از شکست و پیروزی، غم و شادی و داشتن احترام را به آنها بچشانند.
مسئول واحد اپلیکیشن و بازی سازمان فضای مجازی سراج مرکز استان با اشاره به اینکه این کار آسان نیست، اما غیرممکن هم نیست؛ گفت: باید وقت گذاشت و قلب و ذهن بچه را از دنیای بازیهای دیجییتالی به دنیای حقیقی آورد.
در قسمتهای بعدی این نکات و اصول، خدمت والدین ارائه میشود...