دو قلاده پلنگ ایرانی در منطقه شکار ممنوعِ دربندِ مَشکول در شهرستان کوثر مشاهده و ثبت شد.
حسن قاسمپور افزود: با توجه به زندگیِ انفرادیِ پلنگ ها، پس از بررسیِ دقیقِ تصاویر متوجه شدیم این دو قلاده پلنگِ ایرانی، نر و ماده هستند.
وی با بیان اینکه زیستگاههای حفاظت شده دربندِ مَشکول در شهرستانِ کوثر و آق داغ در شهرستانِ خلخال از مناطقِ اصلی و بسیار مناسب و امن برای زندگیِ پلنگهای ایرانی است گفت: تا کنون در این دو منطقه حفاظت شده، حضورِ ۷ قلاده پلنگِ ایرانی مشاهده و ثبت شده که شاملِ دو توله و ۵ پلنگِ بالغ است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تأکید کرد: از چهار سال گذشته تا کنون برای پیشگیری از تلفاتِ گونهی ارزشمندِ پلنگ ایرانی در زیستگاههای امن و بکرِ استانِ اردبیل، اقداماتی همچون رسیدگی به تأمینِ زنجیره غذایی و اکوسیستمِ این جانور، و همچنین آموزشِ جوامعِ محلی و بومی با جدیت انجام میشود.
قاسمپور این راهم گفت که هیچ یک از جانورانِ مناطقِ حفاظت شده به خودیِ خود به انسان حمله نمیکنند مگر برای دفاع از تعرضِ انسانها به خودشان و یا تولههای آنها.
وی همچنین درباره آمارِ جمعیتی کل و بز در زیستگاههای حیاتِ وحشِ استان اردبیل گفت: در سرشماری به روشِ مشاهده عینیِ به همتِ محیط بانانِ استان، ۴۱۲ رأس کل و بز مشاهده و ثبت شد که ۱۹۸ رأسِ آنها در منطقه دربندِ مَشکول و ۴۱۲ رأس در منطقه آق داغ میزیستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از احداثِ پاسگاهِ حفاظتِ محیطِ زیست در منطقه شکارممنوعِ دربندِ مَشکول تا پایانِ امسال هم خبرداد و افزود: در حفاظت محیط زیستِ استانِ اردبیل هم مشکلِ کمبودِ تجهیزات و نیروی انسانی داریم.
منطقه شکار ممنوع دربندِ مَشکول با وسعت ۳۰ هزار هکتار در جنوب استان اردبیل در شهرستانِ کوثر قرار دارد و دارای تنوع زیستی جانوری و گیاهی بالایی است.
این منطقه حفاظت شده، زیستگاه جانوران شاخصی از جمله پلنگ، کل و بز، و خرس قهوهای است.
بیشتر بخوانیم:
در پدیدهای کم نظیر و شگفت انگیز
مشاهده پلنگ نادر ایرانی در بخش خورش رستم خلخال
یک قلاده پلنگ ایرانی در جاده روستای نساز بخش خورش رستم خلخال مشاهده شد و چند شهروند رهگذر خلخالی موفق به تهیه تصاویری از این حیوان باشکوه شدند.