محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فعالیتهای فرهنگی و هنری باید به قلب تپنده حوزه دین بازگردد و مسجد کانون فعالیتهای فرهنگی و هنری شود.
وزیر ارشاد در ادامه بیان کرد: با توجه به فضایی که از سوی غربیها در خصوص جدایی فرهنگ و هنر از دین به وجود آمده، دمیدن روح دینی در فعالیتهای فرهنگی و هنری به ویژه هنرهای وارداتی دشوار است، از سوی دیگر در آسیبشناسی مدیریت فضای فرهنگ و هنر قائل به این هستم که جدایی فرهنگ و هنر از دین، هزینهساز بوده و در دولت در پی جبران این مسئله هستیم.
او ادامه داد: وزارت ارشاد بر همین اساس شعار اصلی فعالیتهایش را نهضت بازگشت به مساجد قرار دادهاست، زیرا معتقدیم فعالیتهای فرهنگی و هنری باید به قلب تپنده حوزه دین بازگردد و مسجد کانون فعالیتهای فرهنگی و هنری شود.
اسماعیلی گفت: سرمایهگذاری در زمینه توسعه فرهنگی مصلیها از اهمیت بالایی برخوردار است و در سفر استانی به چهارمحال و بختیاری بودجهای برای توسعه مصلی این استان اختصاص یافت، زیرا مصلی علاوه بر اینکه محلی برای برپایی واجبات دین محسوب میشود، مکان مهمی برای پیوند فرهنگ و دین نیز به حساب میآید.
او در ادامه به فعالیتهای قرارگاه محرومیتزدایی حوزه فرهنگ اشاره کرد و افزود: هماکنون در ۱۱ استان و ۵۰ رشته برای ۴۰ هزار هنرآموز، کلاسهای آموزشی در حوزههای مختلف فرهنگی هنری در نظرگرفته شده و به متولیان امر هم تاکید کردهایم که در برپایی این کلاسها و برنامهها از ظرفیت مساجد و مصلیهای شهرها استفاده شود.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شعر و سرود فاخر در ایجاد روحیه انقلابی میان اقشار مختلف مردم از تاثیرگذاری بالایی برخوردار است به استقبال از سرود «سلام فرمانده» " اشاره کرد و گفت: این سرود کمنظیر که در روزهای اخیر مورد توجه نسل نوجوان و جوان قرار گرفته، بهخوبی توانسته از عنصر هنری شعر و سرود برای انتقال مفاهیم ارزشمند بهره ببرد و در نهایت اجتماع کمنظیر مردمی را در ورزشگاه بزرگ آزادی رقم زد.
او افزود: اینگونه هنرها مایه مباهات است، زیرا در این موارد فرهنگ و هنر بهخوبی در خدمت معارف دینی قرار میگیرد و از دستاوردهای انقلاب اسلامی این است که هنر به شایستگی در خدمت مفاهیم دینی قرار گرفتهاست.