مصرف دخانیات شایعترین عامل مرگ در جهان است و دود ناشی از آن باعث ابتلا به برخی از انواع سرطانها میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بر اساس گزارشهای بین المللی، مصرف دخانیات سالیانه هشت میلیون نفر از مردم جهان را به کام مرگ میکشاند که حدود هفت میلیون نفر آنها به دلیل مصرف مستقیم دخانیات است.
دکتر عمیدالدین خطیبی دوری از سیگار را از اصلیترین عوامل قابل پیشگیری از مرگ در جهان عنوان کرد و افزود: ۲۰ درصد جمعیت گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ مردان یزد و یک درصد از جمعیت زنان یزد در همین گروه سنی دخانیات مصرف میکنند.
وی ادامه داد: مصرف دخانیات در بانوان طی سال اخیر دو و نیم برابر افزایش یافته است.
خطیبی اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده بهداشت در زمان ما گسترش استعمال دخانیات در جامعه به شمار میآید که این خود به عنوان یکی از شایعترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است.
رئیس دانشگاه شهید صدوقی تصریح کرد: مصرف این مواد عامل ۲۵ بیماری کشنده از جمله سرطانها و بیماریهای قلبی و عروقی و ... است و انتظار میرود در سالهای آینده بزرگترین و بیشترین عامل مرگ و میر و کاهش طول عمر باشد.
وی یکی از دلایل افزایش مصرف دخانیات را حذف مالیات دانست و گفت: متاسفانه مجلس شورای اسلامی، بند هفت تبصره شش ماده قانون مالیات بر دخانیات را حذف کرده که این موضوع با نگرش وزارت بهداشت و درمان در تامین سلامتی مردم در تضاد است.
مدیر مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم با بیان اینکه حدود هفت هزار ماده شیمیایی بر اثر استفاده از سیگار در محیط منتشر میشود، افزود: ۷۰ نوع این مواد سرطان زا بوده و منجر به ابتلا به سرطانهای ریه، حنجره، مری، خون و .. خواهند شد.
دکتر وحید جعفری خاطرنشان ساخت: همچنین در صورت ادامه روند رو به بالای مصرف دخانیات در جهان طی ۲۰ سال آینده، سالیانه ۱۰ میلیون مرگ ناشی از بیماریهای مرتبط با استعمال دخانیات بروز مینماید که بیش از ۷۰ درصد این مرگها در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اتفاق میافتد.
وی گفت: بیش از ۸۰ درصد دود دست دوم دخانیات، بی بو و غیر قابل مشاهده است و باز کردن درها و پنجرههای خانه و خودرو سبب از میان رفتن تاثیر مخرب این دود نمیشود.
جعفری با بیان اینکه سالانه به طور متوسط حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان در اثر استعمال دخانیات دود میشود، تأکید کرد که سالانه بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان صرف هزینههای بهداشتی درمانی ناشی از مصرف دخانیات میشود.