سه هفته از برگزاری انتخابات برای تشکیل دولت محلی در ایرلند شمالی گذشته است، انتخاباتی که در آن حزب جمهویخواه شین فن توانست بیشترین کرسیهای پارلمان محلی را بدست اورد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سه هفته از برگزاری انتخابات برای تشکیل دولت محلی در ایرلند شمالی گذشته است، انتخاباتی که در آن حزب جمهویخواه شین فن توانست بیشترین کرسیهای پارلمان محلی را بدست اورد و پس از ۱۰۱ سال بر سلطنت صلبان در این منطقه چیره شود.
جیم کوران کارشناس ایرلندی در این باره گفت: یک حرکت بین المللی وجود دارد که از دولت بریتانیا میخواهد توافق برگزیت را یکجانبه لغو نکند، حتی امریکا نزدیکترین متحد بریتانیا هم مخالف ان است بنا بر این همانطور که پیش بینی میشد برگزیت چالشهای بلند مدت با پیامدهای نامعلومی را برای انگلیس ایجاد کرده است.
اما حزب سلطنت طلب و خواهان ماندن زیر چتر لندن همچنان دومین حزب بزرگ در این منطقه است و به علت مخالفت با توافق انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر روباط بازرگانی ایرلند شالی با بقیه انگلستان مانع از تشکیل دولت محلی شده است.
جفری دونالد سون رهبر حزب سلطنت طلب دی یو پی در این باره گفت: با هیات آمریکایی که از کنگره امدند گفتگو و تاکید کردم از آنجایی که بدون توافق همه احزاب، امکان تشکیل دولت در ایرلند شمالی وجود ندارد، این پیمان باید تغییر کند در غیر این صورت مشکلات فراوانی در راه خواهد بود.
این موضع حزب مورد حمایت لندن، اما واکنش شین فن حزب پیروز در انتخابت ایرلند شمالی را برانگیخت.
میشل اونیل، معاون شین فن و وزیر اول ایرلند شمالی با انتقاد از رویکرد حزب دی یو پی گفت: امیدوارم نتیجه این انتخابات را همه احزاب شمال ایرلند محترم بشمارند و کمک کنند تا دولتی فراگیر برای همگان در این منطقه تشکیل دهیم.
بحران ایرلند شمالی که به اتفاق انگلیس، اسکاتلند و ولز، انگستان یا بریتانیا را تشکیل میدهد نخست وزیر انگلیس را به این منطقه کشاند، اما تلاشها و سفر بی فایده جانسون دولت را بر ان داشت اعلام کند یکجانبه توافق برگزیت را تغییر میدهد، موضعی که علاوه بر واکنش تند اتحادیه اروپا، امریکاییها را نیز به خشم اورد و هیئتی متشکل از اعضای هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه با حضور در منطقه به شدت با رویکرد لندن به مخالفت برخاستند.
ریچارد نیل سرپرست هیئت امریکایی در این باره گفت: جو بایدن، رئیس جمهور و نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، مخالفت خود را با هر گونه تغییر یکجانبه در پیمان میان بریتانیا و اتحادیه اروپا اعلام کردند.
رویارویی دو حزب خواهان ماندن ایرلند شمالی زیر چتر لندن و حزب پیوستن به جمهوری ایرلند وارد مرحله جدیدی شده است که به عقیده کارشناسان بحران میان انگلیس و اتحادیه اروپا را نیز عمیقتر خواهد کرد.