معاون بنیاد مستضعفان، جزئیاتی از اقدامات محرومیت زدایی این بنیاد در سال ۱۴۰۰ را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه ۷۱۹ میلیارد تومان پروژه محرومیت زدایی در سال ۱۴۰۰ تکمیل شد افزود: پروژههای مرتبط با ساخت و بازسازی مسکن بیشترین سهم از این پروژهها را در سال گذشته داشته که حدود ۱۷ درصد از این ۷۱۹ میلیارد تومان را به خود اختصاص داد.
به گفته مدیرعامل بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان، پروژههای حوزه بهداشت و درمان با ۱۵درصد، پروژههای زیرساختی با ۱۲درصد و پروژههای محرومیت زدایی در حوزه آموزشی با ۱۰ درصد، پس از پروژههای مرتبط با حوزه مسکن، بیشترین سهم از پروژههای به اتمام رسیده در سال ۱۴۰۰ را داشتهاند.
خاوئی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان سال گذشته با تخصیص ۱۲۳ میلیارد تومان، در احداث و تعمیر نزدیک به ۶ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم کشور مشارکت داشته است افزود: علاوه بر این، بنیاد مستضعفان با انعقاد ۴ تفاهم نامه جداگانه، مشارکت در احداث بیش از ۵۱ هزار واحد مسکونی محرومان را برای خانوادههای دارای ۲ معلول و بیشتر، خانوادههای محروم فاقد پوشش حمایتی و خانواده مددجویان کمیته امداد عهده دار شده که تا امروز بیش از ۱۳ هزار و ۶۳۰ واحد مسکونی آن تکمیل شده و بیشترین سهم خانههای احداث شده به مسکن خانوادههای دارای ۲ معلول اختصاص دارد که تا پایان سال گذشته نزدیک به ۱۲ هزار واحد آن تکمیل شده و بیش از ۲۴۳۰ واحد آن نیز در حال احداث است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این موارد، بنیاد مستضعفان مشارکت در تامین رایگان سیمان مورد نیاز برای احداث ۴۰ هزار واحد مسکونی محرومان را نیز عهده دار شده بود که تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۵۰ هزار تن از این تعهد که معادل سیمان مورد نیاز احداث ۵ هزار واحد مسکونی است، تامین شد.
معاون بنیاد مستضعفان در تشریح برخی از فعالیتهای محرومیت زدایی این بنیاد در حوزه بهداشت و درمان نیز گفت: بنیاد مستضعفان در سال ۱۴۰۰، ۷ مرکز سلامت را در مناطق محروم گرمی در استان اردبیل، شاران در منطقه محروم هلیلان استان ایلام، قلعه گاه، گداز و دزلی در منطقه محروم سروآباد استان کردستان، مارز در قلعه گنچ کرمان و احمدآباد در منطقه محروم بهاباد یزد را تکمیل کرد.
وی ادامه داد: همچنین بیمارستان ۲۴۲ تختخوابی علوی در آبادان با اعتباری معادل ۴۰۰ میلیارد تومان تکمیل شد و علاوه بر آن ۱۰ دستگاه آمبولانس مجهز به خدمات آیسییو به ارزش ۱۵ میلیارد تومان خریداری و تحویل مناطق محروم شد.
خاوئی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان را برای حمایت دارویی و غذایی از ۷۸ هزار و ۸۹۰ مادر باردار و شیرده در مناطق محروم کشور تخصیص داده است افزود: علاوه بر این موارد، خرید ۴۸ دستگاه اکسیژن ساز خانگی و پالسیاکسیمتر و ۳۲ اکسیژن ساز بیمارستانی با اعتباری معادل ۷۸ میلیارد تومان، درمان بیش از ۷ هزار مددجو مبتلا به بیماریهای حاد و مزمن در مناطق محروم، اهدای بیش از ۱۰۰ سمعک به کودکان کم شنوا و سالمندان مناطق محروم در قالب طرح طنین زندگی و همچنین عقد قرارداد با بیش از ۲۰۰ مرکز خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور به منظور درمان رایگان مردم مناطق محروم، از دیگر اقدامات سال ۱۴۰۰ بنیاد مستضعفان در حوزه بهداشت و درمان و رفع محرومیت در این بخش است.
به گفته خاوئی، احداث ۱۸۵ کلاس درس در قالب ۴۵ مدرسه و تعمیر و تجهیز ۶۹۳ کلاس در قالب ۱۷۰ مدرسه از دیگر اقدامات محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان در سال ۱۴۰۰ بوده که با اعتباری بالغ بر ۴۶ میلیارد تومان انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه تامین زیرساختهای ورزشی و تفریحی نیز بنیاد مستضعفان در سال ۱۴۰۰ پروژههای بسیاری را آغاز و به سرانجام رساند که احداث، تعمیر و تجهیز ۸۵ زمین چمن مصنوعی، محلی و سالن ورزشی بخشی از این اقدامات است که اعتباری بالغ بر ۲۶ میلیارد تومان برای آنها تخصیص داده شد.
مدیرعامل بنیاد علوی وابسته به بنیاد مستضعفان با اشاره به پروژههای حوزه راهسازی این بنیاد در مناطق محروم نیز گفت: بنیاد مستضعفان در سال ۱۴۰۰ در احداث ۴۸ کیلومتر راه، ۱۳ پل و دسترسی در مناطق محروم مشارکت داشته و ۱۳ کیلومتر راه در این مناطق را نیز تعمیر و بهسازی کرد که برای انجام این پروژه ها، بیش از ۳۴ میلیارد تومان تخصیص داده شد.
خاوئی در ادامه با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان علاوه بر اقدامات محرومیت زدایی در این حوزه ها، فعالیتهایی با هدف حمایت از گروههای خاص در مناطق محروم داشته است اضافه کرد: بنیاد مستضعفان در سال ۱۴۰۰ با تخصیص بیش از ۴۳ میلیارد تومان از ۶۰۵ خانواده پرنوزاد کشور حمایت کرد و همچنین با تامین اعتباری ۳۵ میلیارد تومانی، البسه مورد نیاز برای دانش آموزان و کودکان در مناطق محروم را تهیه و توزیع کرد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان، به گفته خاوئی بنیاد مستضعفان در حوزه محرومیت زدایی از مناطق محروم کشور با بیش از ۵۶۰۰ گروه جهادی و مردمی مشارکت داشته و اقداماتی را در حوزه اشتغالزایی، آبرسانی و احیای قنوات، درخت یاری، کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی و گردشگری انجام داده است و در این مسیر از ظرفیت ارائه تسهیلات قرض الحسنه به ساکنان مناطق محروم کشور برای پیشبرد این اهداف استفاده کرده است.