رئیس سازمان غذا و دارو از سوء استقاده مافیای دارو از تورم قوانین خبر داد.
وی در خصوص دستور ویژه رئیس قوه قضائیه برای پیگیری مافیای دارو افزود: هر حوزهای که دارای ابعاد اقتصادی باشد و راههایی برای ایجاد رانت ایجاد شود، امکان ایجاد مفسده در آن وجود دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در بخش دارو، تجهیزات پزشکی و غذا نیز ممکن است مانند هر جای دیگری این اتفاقات روی دهد، ادامه داد: وقتی در تحریم قرار داریم، کاسبان تحریم همیشه از این موقعیتها استفاده میکنند و در حوزه غذا و دارو نیز حضور دارند و سلامت مردم برای آنها اهمیت ندارد؛ مطمئناً حضور این افراد سودجو و فاسد در حوزه دارو، ضرر و زیان بسیار بیشتر است.
دارایی با تأکید بر اینکه باید برخورد و مقابله با مافیای دارو شدیدتر از بخشهای دیگر باشد، گفت: حاکمیت باید بهگونهای عمل کند که دست مافیا و فاسدان در بخش دارو را تا حد امکان کوتاه کند.
وی وضع قوانین مرتبط، نظارت دقیق، کمکردن عامل انسانی و شفافیت را از عوامل مؤثر در کوتاهکردن دست مافیا و مفسدان از حوزه دارو برشمرد و افزود: وضع زیاد قوانین و ایجاد تورم در حوزه قانونگذاری باعث گیج کردن مجریان و مردم میشود و در حقیقت قوانین متعدد باعث ایجاد مشکل میشود، زیرا به طور معمول افراد فاسد و مافیا از قوانین و تبصرهها سوءاستفاده میکنند؛ بنابراین قوانین موازی و تکراری میتواند این مشکلات را ایجاد کند. مقرراتزدایی و آسان کردن قوانین برای تفسیر سادهتر میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو نظارت را امری حیاتی در مسیر مبارزه با مافیای دارو عنوان کرد و ادامه داد: برنامهها و سیستمهای مکانیزه برای شفاف کردن فرایندها و کاهش عامل انسانی ایجاد میشوند. در سازمان غذا و دارو نیز روی این موضوع تاکید و کار شده است و در این راستا «سامانه تیتک» راهاندازی شد تا بتواند عامل انسانی کمترین اثر را در اعطای مجوزها و فرایندها داشته باشد.
دارایی گفت: وقتی عامل انسانی به حداقل برسد، شفافیت ایجاد میشود، زیرا مشخص میشود هر فرد و سازمان چه سهمی از فرایندها دارد.