۲ هزار۵۰۰ کیلومتر از مسیر خط لوله آب آشامیدنی استان فرسوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گلستان، معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان با اعلام این خبر گفت: ۱۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال وظیفه هدایت آب از چاه های آب آشامیدنی به منازل شهروندان و روستانشینان را عهده دارد که ۲ هزار۵۰۰ کیلومتر از این مسیر فرسوده و نیازمند بازسازی و مرمت است.
داوود احمدی نصرآبادی افزود: این۲ هزار۵۰۰ کیلومتر لوله های فرسوده ۱۷ درصد آب آشامیدنی را به هدر می دهد که این رقم در متوسط جهانی ۹ تا ۱۲ درصد است..
وی افزود: برای نوسازی این۲ هزار۵۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
احمدی نصرآبادی گفت: برای مرمت و بهسازی خطوط انتقال در مناطق شهری حدود ۱۵ میلیارد ریال به ازای یک کیلومتر خط انتقال اعتبار نیاز است که در مجموع برای هزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه انتقال فرسوده شهری رقمی معادل ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برآورد شد که رقم تخصیص داده شده در این خصوص در سال گذشته بسیار اندک و معادل ۵۰ میلیارد ریال بوده است.
احمدی نصرآبادی ادامه داد: حدود هزار و ۴۰۰ کیلومتر خطوط انتقال فرسوده روستایی وجود دارد که برای اصلاح آن به ازای هر کیلومتر ۶ میلیارد ریال اعتبار میخواهیم که ردیف بودجه مناسبی تحت عنوان اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع و خدمات انتقال آب در نظر گرفته شد و گلستان در این زمینه در جایگاه خوبی قرار دارد.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: در مجموعه ۱۳۰ حلقه آب آشامیدنی وظیفه تامین ۹۶ درصد آب آشامیدنی مورد نیاز گلستانی ها را بر عهده دارند و چهار درصد باقیمانده هم از محل رواناب های رودهای النگدره ناهارخوران و چشمه آق سو در شرق استان تامین می شود.