هدف اصلی طراحی پارکهای گردشگری مینیاتوری شناسایی و معرفی نمادهای فرهنگی، شخصیتهای برجسته، مکانهای گردشگری، بناهای تاریخی و باستانی هر استان برای گردشگران است.
مولائی هشجین، افزود: یکی از ایدههای گروه پژوهشی بوم گردی و مطالعات برنامهریزی گردشگری شهری که من مدیر گروه آن هستم تحت عنوان «طراحی پارکهای گردشگری مینیاتوری در کشور» در بخش استارتاپها و ایدهها پذیرفته شده است.
وی در خصوص این ایده افزود: این طرح در مقیاس ملی، استانی و شهرستان برای شناسایی و معرفی مناطق مختلف گردشگری، فرهنگی، مذهبی، تاریخی و باستانی قابل اجراست.
وی عنوان کرد: هر سازمان، ارگان و نهادی میتواند از این طرح بهره بگیرد. به عنوان مثال صنعت پتروشیمی میتواند از امکانات فضای مجموعه خودش استفاده کند و با ساخت یک پارک مینیاتوری، دستاوردهایشان را برای عموم در معرض نمایش قرار دهد.
مدیر گروه پژوهشی بوم گردی و مطالعات برنامهریزی گردشگری شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اظهار کرد: هدف اصلی طراحی پارکهای گردشگری مینیاتوری شناسایی و معرفی نمادهای فرهنگی، شخصیتهای برجسته، مکانهای گردشگری، بناهای تاریخی و باستانی هر استان برای گردشگران است.
وی افزود: این نمادها در هر استانی متفاوت است. در سطح ملی نیز میتوان این طرح را اجرا کرد. حتی میتوان به صورت پارک جهانی، نمادهای کشورها و قارههای مختلف را به نمایش گذاشت تا علاقمندان به ویژه نوجوانان و جوانان با مکانهای تاریخی و جاذبههای گردشگری هر ناحیه آشنایی پیدا کنند.
مولایی گفت: پارکهای مینیاتوری در محیط شهری میتوانند با هدف حفظ میراثهای فرهنگی در سطح خیابانها درست شوند و بیشتر جنبه اجرایی دارند و به جذب گردشگران و آشنایی مردم با یادمانهای تاریخی، مذهبی و فرهنگی کمک میکنند. هر استان و شهری در کنار احداث پارکها عادی، میتوانند فضایی را هم به این امر اختصاص دهند و مردم را با فرهنگ و تمدن ایران و مکانهای مختلف کشور آشنا کنند.
وی تصریح کرد: قطعا برگزاری چنین رویدادی میتواند تاثیر زیادی در آشنایی مخاطبان و جذب سرمایه گذاران با چنین طرحی داشته باشد.
رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار عصر امید از هشتم تا یازدهم خرداد، در مصلی تهران برگزار میشود و میزبان ۳ هزار شرکت دانشبنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارتآپ است.