عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ما برای حل معضل گرد و غبار به اجماع کشورهای درگیر با این پدیده نیازمندیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر منشا خارجی گرد و خاک ، اکنون بخشی از مناطق جنوبی کویری و مرکزی کشور نیز منشا گرد و خاک است،افزود: هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند خاک این مناطق را تثبیت کند یا مشکل را به تنهایی کاهش دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهارداشت: حتی اگر ما خودمان در داخل کشور خاک را تثبیت کنیم، درباره کشور عراق نمی توانیم کاری انجام دهیم، بنابراین کمیسیون به صورت خاص بارها به این موضوع پرداخته و با وزارت خارجه صحبت کرده است که این موضوع یک اجماع منطقهای با استفاده از ظرفیت های بینالمللی می طلبد.
حیدری گفت: کسانی که مدعی حقوق بشرند، بحث های زیست محیطی دارند و سازمان های دولتی و نهادهای بین المللی را تحت تاثیر قرار می دهند باید توجه کنند که امروز موضوعی مهم تر از پدیده گرد و خاک که بخش عمدهای از جامعه بشری را در چند کشور تحت تاثیر قرار داده نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: ما کشورهایی که با پدیده ریزگردها روبرو هستیم باید با استفاده از ظرفیت های داخلی و بین المللی، بررسی میدانی، شناخت منشا گرد و غبار و استفاده از آخرین فناوری های تثبیت خاک برای حل این معضل اجماع کنیم.
حیدری گفت: هر ساله در بودجه تلفیق مبلغی برای تثبیت خاک به خصوص در داخل کشور پیشبینی می شود گرچه مجلس تا امسال حساسیت چندانی روی این موضوع نداشت و بیشتر در حد تذکر ، اظهار و توصیه بود، اما الان واقعیت این است که مجلس به شکل جدی باید به این موضوع ورود و دستگاه دیپلماسی را فعال کند.
وی اظهارداشت: اکنون گروه های دوستی پارلمانی ما با عراق، افغانستان ،پاکستان، ترکیه و اردن تشکیل شده است و این کار می تواند در ایجاد اجماع بین المللی با همکاری مجلس و دولت و محوریت دستگاه دیپلماسی موثر باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اگر اجماع منطقهای باشد بعد از آن نوبت مجلس است که برای تخصیص بودجه ، پیگیری و نظارت کاری انجام دهد.
حیدری گفت: اکنون مهمترین راهکار، ایجاد اجماع منطقهای است تا بتوان بهتر از ظرفیتهای بینالمللی استفاده کرد .
وی افزود: معمولا ما تا زمانی که پدیده ای شکل نگیرد و منجر به بحران نشود روی آن حساسیت نداریم در حالی که پدیده گرد و غبار از ۱۰سال پیش می توانست حساس باشد و ما امروز در مرحله اجماع برای تثبیت خاک باشیم اما باز هم باید جلوی ضرر را گرفت زیرا موضوع ریزگردها فقط برای امسال نیست و سالهای بعد به علت بحران های خشکسالی ما با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: باید از الان ورود جدی کرد که بتوانیم هم گذشته را جبران کنیم و هم آینده را تضمین و اثرات زیانبار این پدیده را کم کنیم.