رئیس صداوسیما گفت: در زمینه مستند باید دوره جدیدی را در رادیو تجربه کنیم و در این مسیر، نخستین گام، آسیبشناسی حوزه مستند است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پیمان جبلی در مراسم اختتامیه جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت: امیدواریم با همت آقای مسعود احمدی افزادی به عنوان دبیر جشنوارههای صداوسیما و با تشکیل اتاق فکر برای آسیبشناسی مستندهای رادیویی، دومین دوره «پژواک» را پربارتر برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه نام «پژواک» با خوش سلیقگی برای این جشنواره انتخاب شده، گفت: این جشنواره علاوه بر این که خانواده رادیو را دور هم جمع کرده، از این جهت هم جشنوارهای مهم است که به موضوع مستند پرداخته است. موضوعی که هم در رادیو و هم در تلویزیون مهم است .
جبلی افزود: البنه تولید مستند رادیویی از برنامه های نمایشی هم سختتر است. در واقع اساس کار تولید در رادیو سختتر و به مراتب موثرتر از تلویزیون است. رادیو صمیمانه شائبههای تصویری را که تلویزیون ایجاد میکند، از بین میبرد.
رییس رسانه ملی گفت: مستندساز رادیو حتی در قیاس با نمایشنامهنویس که خیال پردازی ویژگی اصلی کار اوست، کار مشکلتری دارد. چون مستندساز امکان خیالپردازی ندارد و باید واقعیت را بگوید و از کمترین امکانات برای القای مفاهیم استفاده کند.
جبلی اضافه کرد: رادیو خیالانگیز و صمیمی است. رادیو گرم، همراه، بیآلایش، بیتوقع و قانع است. با رادیو به ذهنمان اجازه خیالپردازی میدهیم و این رسانه ذهنمان را تکمیل میکند.
وی رادیو را در دوره تحول در سازمان صدا و سیما ، الهام بخش، موثر و تاثیرگذار خواند و گفت: رادیو هویت جامعه و مردم را منعکس می کند و از این جهت هم عدالتگستری را رواج میدهد، چرا که هموطنان ما اگر هیچ رسانهای هم در اختیار نداشته باشند به رادیو دسترسی دارند؛ به همین خاطر به رادیو چشم امید داریم تا بار تحول را به دوش بکشد.
رییس رسانه ملی افزود: مقام معظم رهبری سال گذشته فرمودند: «ای کاش آوینیهایی داشتیم که به شهدا و مدافعان سلامت میپرداختند» این کوتاهی ماست در رادیو، صداوسیما و رسانه فراگیر و ما مسئولان و هنرمندان در تولید محتوا مسئولیت بسیار سنگینی داریم. از ما سوال خواهند کرد تا چه حد افتخارات و حماسه آفرینیهای همکارانتان را در آبادان و نمونههای روشن ایثار و فداکاری شهدای ما را در رسانه ملی، بیان کرده اید.
جبلی گفت: شما اهالی رادیو راویان قلههای افتخار و ارزشهای انقلاب و ملت هستید و باید با افتخار پرچم این روایتگری را بر دوش بکشید و بهترین امانتدار و یار برای مردم باشید.
معاون صدا نیز در مراسم پایانی جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت: رسانههای جمعی بخش تفکیک ناپذیر زندگی امروز ما هستند. در این بین نقش رادیو به عنوان قدیمیترین رسانه در عرصه اطلاعرسانی، فرهنگ سازی و جریانآفرینی بسیار اساسی بوده است.
علی بخشی زاده افزود: رسانه گرم، فراگیر و جریانساز رادیو امروز نیز مطابق با گفتمان هویتمحوری و عدالتگستری، وظیفه دارد تا همپای ملت شریف ایران، هم دانشگاه تبیین هویت ملی و اسلامیباشد و هم در مطالبه حقوق مردم و عدالت گستری در سطح جامعه اسلامی، قدم بردارد و پیشتاز شود.
وی اضافه کرد: نقش رادیو در تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی، اساسی است. از میان قالبها و ساختارهای برنامهسازی در رادیو، ساختارهایی مانند نمایش، برنامههای ترکیبی، گزارش، برنامههای گفتوگومحور، مسابقه و مجله، سابقه طولانی دارند؛ اما قالبهایی مانند مستند از دیرباز با کمتوجهی مواجه بوده است. هرچند سخت بودن فرآیند تولید مستند و هزینههای بالای آن میتواند از جمله دلایلی باشد که باعث شده کمتر برنامهسازان و مدیران رادیو به این ساختار رادیویی توجه کنند.
معاون صدا افزود: همزمان با رویکرد تحولی رئیس سازمان صداوسیما، با هدف احیای ساختار و ارتقای جایگاه مستند تصمیم گرفته شد، نخستین جشنواره مستند رادیویی با درونمایه امید و همبستگی ملی، با عنوان پژواک برگزار شود تا نقطه آغاز و نقطه عطفی در پیوند عمیق رادیو با مستندسازی پدید آید.
بخشی زاده گفت: سبک زندگی ایرانی اسلامی، عدالت گستری و مطالبهگری و مقابله با امواج خصمانه تحریف از جمله موضوعاتی بود که محتوای جشنواره بر اساس آن شکل یافت. از سوی دیگر نیز، معرفی فرهنگ ایران زمین در زمینههای مختلف و توجه به خرده فرهنگهای گوشه گوشه ایران پهناور و معرفی نخبگان و مفاخر و دانشمندان و قهرمانان ملی در دستور کار قرار گرفت.
معاون صدا افزود: نسل جوان و مستندساز ما باید با درک اهمیت نبرد های شناختی و اینکه ما در مقابل بزرگترین جنگ ادراکی تاریخ واقع شدهایم به تببین واقعیت ها و توانمندیها در قالب مستند بپردازد . در این بستر، دفاع و روشنگری پیرامون هویت و فرهنگ ایرانی و کیان انقلاب اسلامی اهمیت دارد. از این منظر، این اختتامیه یک پایان نیست ،بلکه آغازی برای فصل جدید در رویکرد برنامه سازی در رسانه رادیو است.