اقتصادی کردن اماکن گردشگری، حوزه کارآفرینی و مطلوبیت در موضوعات گردشگری اساسیترین سیاستهای کلی گردشگری و زیارت استان فارس است.
فرخ زاده آیندهپژوهی را اولویت اول اجرای برنامههای گردشگری عنوان کرد و افزود: با توجه به آیندهنگری در منابع آبی موجود، باید تمرکز خود را بر گردشگری قرار دهیم، صنعت و کشاورزی به دلیل اینکه در سالهای اخیر و آتی تحت تأثیر کاهش قابلتوجه منابع آبهای زیرزمینی قرار خواهد گرفت، جایگاه و اهمیت گردشگری باید بیشازپیش مورد توجه قرار گیرد.
سید موید محسن نژاد، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: امسال شعار موزهها از طرف ایکوم بهعنوان قدرت موزهها، نوآوری و جامعه سازی اعلام شد که با توجه به قدرت نرم موزهها و ظرفیتهای نهفته در موزهها این عنوان مهمترین شاخص توسعهیافتگی، فرهنگی و اقتصادی برای جوامع در نظر گرفتهشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: شاخصترین برنامه بازگشت ۱۱۰ لوح گلی بود که بیش از ۸۰ سال پیش در تخت جمشید کاوش شده و برای بازخوانی به شیکاگو آمریکا برده شدند تا بعد از بازخوانی به وطن بازگردانده شوند.
محسن نژاد ادامه داد: ۳۰ هزار لوح کاوش شده که یک هزار و ۷۰۰ لوح به ایران بازگردانده شد و ۱۱۰ لوح از آنها هماکنون در موزه تخت جمشید نگهداری میشود.
او گفت: قوانین بازخوانی شده بر روی الواح موضوع دستورات کتبی ارائهشده به افراد بوده که ۲ هزار و ۵۰۰ سال پیش نوشتههای روی الواح گلی تخت جمشید اشارهای به شیراز داشته است.
محسن نژاد افزود: با تلاش همکاران توانستیم برای اولین بار در جنوب کشور کتابی با عنوان میراث ناملموس منتشر کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس به برگزاری جشنواره آیینهای سنتی فارس در شیراز اشاره کرد و بیان کرد: در این جشنواره که در محوطه جلوی ارگ کریمخان برگزار شد میراث ناملموس ما شامل مراسم شمشیرزنی خور لارستان، مراسم کلاه کنی، مراسم عروسی و حنابندان به اجرا درآمد و همچنین ۲۵۰ تا سکه زر پادشاهان در موزه باغ دلگشا به نمایش گذاشته شد.
علیاکبر صادقی سرپرست معاونت میراثفرهنگی فارس هم گفت: در بخش موزههای فعال هدفی که برای این قسمت در نظر گرفتهشده است از سوی وزارت متبوع دو هدف بوده که با رشد ۵۰ درصدی کارکرد این معاونت به ۳ موزه رسیده و در بخش حفاظت و مرمت اشیای فرهنگی و دو بخش دولتی و خصوصی با رشد ۱۷۵ درصدی، بخش ساماندهی و مستندسازی اشیای فرهنگی تاریخی و بخش دولتی و خصوصی رشد ۴۸۷ درصدی، در بخش تجهیز و بهسازی و ارتقای سطح کیفی موزهها رشد ۱۰۰ درصدی را داشتهایم.
او ادامه داد: در قسمت ثبت آثار منقول در فهرست آثار ملی ایران با رشد ۸۳ درصدی، بخش ثبت آثار غیرمنقول در فهرست آثار ملی رشد ۴۱۶ درصدی، بخش ثبت حفاظت و آثار طبیعی در فهرست آثار ملی ایران رشد ۳۰۰ درصدی، در قسمت ثبت میراث ناملموس و فهرست آثار ملی ایران رشد ۲۰ درصدی، تعیین آثار تاریخی رشد ۵۰ درصدی و در قسمت کارگاههای مرمت و بافتهای فعال رشد ۸۶ درصدی را داشته است.
صادقی افزود: در قسمت طرحهای مرمت، حفاظت و سازماندهی پایانیافته بهخصوص در پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و پاسارگاد رشد ۴۰ درصدی را داشتیم و بازدید سالیانه از موزهها رشد یک هزار و ۱۲۰ درصدی را داشته که پس از پایان کرونا یک رشد چشمگیر بوده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی فارس بیان کرد: تعداد محوطههای باستانی کاوش شده هم با رشد ۵۰۰ درصدی نسبت به هدف در نظر گرفتهشده بوده است.
او اضافه کرد: تعداد ثبت آثار تاریخی ما در فهرست آثار ملی امسال به ۳۰ هزار و ۸۷ درصد رسید یکیک دهم آثار ثبت ملی کشور را شامل میشود که این خود میتواند از افتخارات بسیار خوبی باشد برای کشورمان است.