رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پی دستور رئیس جمهور برای حل و فصل مشکل آلودگی هوا به عراق،سوریه و کویت سفر می کند.
وی افزود: با توجه به مطالعات انجام گرفته، کانون های اصلی گرد و غبار که کشور ما را تحت تاثیر قرار می دهد در عراق و سوریه کاملا شناسایی و نقشه سازی شده است بنابراین با توجه به آن کانونی که بیشترین تاثیر را در کشور ما دارد در اولین سفر به عراق می رویم و با دولتمردان این کشور نشست برگزار می کنیم.
معاون رئیس جمهور اظهارداشت: ما پیش از این در سفرهای خارجی با مسئولان عراقی صحبت کرده ایم ضمن اینکه با سفیر عراق در تهران رایزنی و زمینه مهیا شده است تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت های دو کشور و مشارکت عراق، کانون های اصلی تولید ریزگرد این کشور را با روش های مطلوب و سازگار با محیط زیست،مدیریت کنیم
سلاجقه با اشاره به اینکه در همین راستا با سفیر سوریه نیز صحبت شده و این کشور نیز برای انجام سفر مسئولان ایرانی اعلام آمادگی کرده است،گفت: ما در مرحله اول رایزنی می کنیم تا تفاهم نامه های دو و چندجانبه انجام شود به طوری که دبیرخانه اصلی مدیریت ریزگردها در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه بتواند در ایران مستقر شود.
وی اضافه کرد: احتمالا سفر سومی نیز به کویت خواهیم داشت زیرا با توجه به رایزنی های دیروز وزیر امورخارجه کشورمان،کویت اعلام آمادگی کرده است که جلسه مشترکی برگزار کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه احتمالا سفری هم به امارات داشته باشیم،اظهارداشت: ما به دنبال آنیم میان این کشورها همگرایی منطقه ای ایجاد کنیم زیرا همه آنها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته اند به طوری که عراق،کویت و امارات وضع نامناسب تری از کشور ما دارند.
سلاجقه گفت: اکنون همه به این حس مشترک رسیده اند که با رویکرد همگرایانه، مسائل به ویژه موضوع ریزگرد که تمام زوایای زندگی شهرنشینی و غیرشهرنشینی را تحت الشعاع قرار داده است، در منطقه حل کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص نحوه همکاری دستگاه دیپلماسی برای مدیریت معضل ریزگردها،اظهارداشت: خوشبختانه وزارت امورخارجه در کنار ماست و رایزنی هایی به نحو مطلوب انجام شده است به طوری که دیروز آقای امیرعبدالهیان با وزرای خارجه 4 کشور همسایه تماس تلفنی داشت و رایزنی کرد که این سفرها به نحو مطلوب انجام شود.
سلاجقه افزود: ما در خرداد ماه میزبان نشست سفرای کشورهای همسایه و در تیرماه نیز میزبان نشست وزرای محیط زیست کشورهای پانزده گانه همسایه خواهیم بود.
وی تصریح کرد: تلاش های وزارت امورخارجه و گفتگوهای دو و چندجانبه پیش درآمدی است بر این که بتوانیم نشست های موفق و دستاوردهای خوبی در اجلاس وزاری محیط زیست همسایه داشته باشیم.
سلاجقه گفت: اکنون هیئت دولت و دستگاههایی که به طور مستقیم در موضوع گرد و غبار دخیل هستند بسیج شده اند تا در قالب نشست هایی که داریم به یک تفاهم مشترک برسیم و آلام منطقه را در معضل ریزگردها کمتر کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهارداشت: موضوع ریزگرد موضوعی جهانی و ناشی از تغییر اقلیم یا دستکاری انسان در طبیعت بوده است که امروز داریم جزای این جرم را پرداخت می کنیم.
معاون رئیس جمهور افزود: بر دولتمردان تکلیف است که برای کاهش رنج مردم حتما قدم بردارند و از تمام ظرفیت های ملی و بین المللی استفاده کنند تا مشکلات موضوع ریزگردها کمرنگ تر شود.
سلاجقه اظهارداشت: موضوع ریزگردها به یک باره به وجود نیامده است و ناشی از این است که ما در طول صد سال اخیر به نحوی با طبیعت برخورد کرده ایم که کار به اینجا رسیده ضمن این که عوامل تغییر اقلیمی هم تشدید کننده این وضع است.
وی با تاکید بر اینکه مردم بدانند که دولت با تمام قوا تکلیف خود را انجام می دهد و کنار آنهاست،گفت: از بعد بین المللی این کارها انجام می شود که بتوانیم شاهد کاهش ریزگردها باشیم علاوه بر اینکه در داخل نیز نشست های هفتگی در ستاد ملی مدیریت گرد و غبار برگزار می شود.
سلاجقه افزود: دیروز نشست هفتگی با همه دستگاه های مربوط برگزار و تکالیف مشخصی برای دستگاه ها از جمله وزارت های جهاد کشاورزی، نیرو و راه و شهرسازی تعیین شد و قرار شد این دستگاه ها کار عملیاتی را شروع کنند که بتوانیم همزمان با رایزنی های بین المللی، در داخل کشور نیز کانون های اصلی گرد و غبار را مدیریت کنیم .
وی گفت: امیدواریم بتوانیم در شرایطی که جهان با کم بارشی،بی نظمی اقلیمی و جابجایی رگبارها روبرو شده است، تا حدودی زمین را با برخورد مهربانانه به روزهای خوب بازگردانیم.
رئیس جمهور امروز در نشست هیئت دولت به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر امور خارجه دستور داد بدون از دستدادن وقت، در ارتباط و سفر به کشورهای همسایه که مبدأ و منشأ آلایندهها هستند، مشکل آلودگی هوا را از راه مذاکره با مسئولان این کشورها حل و فصل کنند.