کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی صبح امروز با پخش بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد کنگره و سخنرانی رئیس جمهور در قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، بزرگداشت علما و روحانیون مجاهد و پیشقدم در کار خیر را اقدامی شایسته خواندند و گفتند: در دوره دفاع مقدس، طلبههای جوان علاوه بر کار تبلیغی و دینی، در صفوف مقدم میدان جنگ هم وارد شدند و تعداد زیادی از آنان نیز به شهادت رسیدند.
رهبر انقلاب، جهاد و شهادت را فرهنگی ریشهدار در حوزههای علمیه دانستند و با برشمردن مصادیقی از علمای شهید شیعه و سنّی، افزودند: شهید روحانی یعنی کسی که با جان خود وارد میدان دعوت به خیر میشود و امروز نیز به تقویت این روحیه در بین طلاب و فضلای جوان نیاز داریم.
ایشان امام عظیمالشأن را الگوی ممتازی از علم و جهاد خواندند و خاطرنشان کردند: آن بزرگوار همچنانکه اولمجاهد دوران خویش و بلکه بسیاری از دورانها بود و جهادی با عظمتتر از جهاد او با این نتایج در طول تاریخ شیعه وجود ندارد، در بالاترین مراتب علمی نیز قرار داشت که این نشان میدهد ورود در عرصه جهاد هیچ منافاتی با دانش، تحقیق و تدریس ندارد.
رئیس جمهور: روحانیت همواره همراه مردم بوده است
رئیس جمهور در کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی، گفت: دلیل اینکه روحانیت علیرغم تمام شایعات و تهمتها در دل مردم جای دارد، همین مسئله است که حوزه و روحانیون، همیشه کنار مردم حضور داشته است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، به پیشگامی روحانیت در عرصههای خدمت اشاره کرد و گفت: روحانیون در ایام دفاع مقدس، وظیفه خود را حضور در جبهههای دفاع حق علیه باطل میدانستند و به وظیفه الهی میاندیشیدند و همواره خود را در کنار مردم میدیدند و در میان آنان بوده اند و در تمام سختیها حضور داشتند.
وی افزود: امروز اگر تعداد شهدا را در اقشار گوناگون مشاهده کنیم، بالاترین تعداد شهید در اقشار مختلف، مرتبط با صنف روحانیت است که نشان دهنده پیشقراولی و پیشتازی روحانیت میباشد.
وی، گفت: روحانیت اینگونه پرورش پیدا کرده است و دلیل اینکه امروز روحانیت علیرغم تمام شایعات و تهمتها در دل مردم جای دارد، همین مسئله است که حوزه و روحانیت، کنار مردم حضور داشته و به مردم نمیگویند، بروید، بلکه میگویند بیایید، آنها خود عامل به گفتهها هستند و عمل میکنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز روحانیون، مشکلات معیشتی بسیاری داشته و کمترین میزان دریافتی، مربوط به طلاب و فضلای ماست، اما بیشترین حضور و جانفشانی و در کنار مردم بودن را از روحانیون میبینیم.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: باید زندگی شهید اصلانی که در حرم مطهر رضوی به شهادت رسید را نگاه کرد که چگونه میزیست و با تمام وجود در کنار مردم در حاشیه شهر مشهد زندگی میکرد و این افراد، حجت الهی بر تمام ما هستند.
وی خطاب به خانواده معظم شهدای روحانی، گفت: حقیقتا خون مطهر شهدا از عالم جهل زدایی کرد و خون شهدای ما، امتداد خون مطهر اباعبدالله الحسین (ع) است و آثار و برکات آن بر همگان روشن است.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: روحانیت در مبارزه با استبداد و استعمار همواره پیشتاز بوده است
سردار سلامی گفت: روحانیت معظم ما همیشه در تاریخ مبارزات ضد استبدادی نقشی پیشتاز و پیشگام داشته است.
وی افزود: غربیها مسلمانان را به حساب نمیآوردند و دنیای اسلام را در جغرافیای سیاسی غرب جستجو میکردند و به تدریج ارزشهای اخلاقی اسلام را میزدودند و هویت انسانی انسان را از غرب جایگزین میکردند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اگر این ماجرا تا امروز ادامه میداشت، مطمئنا از آن اسلام پرفروغ، فروغی نمیماند و حتی کار به جایی میرسید که به تعبیر رهبری، بر جنازه اسلام هم شلاق میزدند.
سردار سلامی افزود: با حضور امام راحل عظیم الشأن، حرکت انقلاب ظاهر شد و در یک اعجاب تاریخی و اعجاز الهی، انقلاب اتفاق افتاد و خورشید عالم تاب اسلام از افق ایران اینبار برای شکست دادن بزرگترین امپراطوری تاریخ بشر به صحنه حیات سیاسی امت اسلام آمد.
وی خاطرنشان کرد: شکست دادن آمریکا در دوران جنگ سرد که در ظاهر یک قدرت شکست ناپذیر بود، چیزی جز اعجاز و نتیجه نصرت الهی برای مؤمنانی که شمشیر جهاد از نیام خارج کرده بودند، نبود.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: این شاهکار روحانیت است که آمریکا را از صفحه این سرزمین مقدس بیرون راند و در مقابل آن ایستاد و به خداوند توکل میکند و عزت را نزد کفار جستجو نمینماید.
مدیر حوزههای علمیه: عمامههای خود را نشانه آمادگی برای شهادت میدانیم
آیت الله اعرافی، با بیان اینکه شهدا ما را به جهاد علمی و پاسخگویی فرا میخوانند، گفت: عمامههای خود را نشانه مقاومت میدانیم، عمامههای خود را کفنهای خود میدانیم، عمامههای خود را پرچم آمادگی برای ایثار و شهادت میدانیم.
مدیر حوزههای علمیه لباس روحانیت را لباس جهاد، علم و تقوی خواند و افزود: هر کس آماده ایثار و شهادت نیست، حوزه جای او نیست و روحانیت لباس او نیست.
وی با اشاره به اینکه روحانیت بر همان اوصاف زهد و قناعت و مردمی بودن استوار است، گفت: ممکن است استثناهای نا درستی باشد، اما منطق روحانیت تواضع در برابر مردم، همراهی مردم و غمخواری مردم در تنگناها و سختیها است.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به فرمایشات امام راحل در منشور روحانیت، گفت: امام راحل فرمودند که صدها سال است که روحانیت، تکیه گاه محرومان بوده است؛ همیشه مستضعفان از کوثر زلال معرفت فقهای بزرگ سیراب شده اند و از مجاهدتهای علمی و فرهنگی آنان که به حق از جهاتی افضل از دمای شهیدان است که بگذریم، آنان برای دفاع از مقدسات دینی، تلخیهایی را کشیده اند و زندانها و اذیت و آزارها دید هاند و زخم زبانها شنیده اند، شهدای گرانقدری را به پیشگاه مقدس حق تقدیم کرده اند.
وی با بیان اینکه شهدای روحانیت منحصر به شهدای مبارزه و جنگ در ایران نیستند، گفت: در هر نهضت مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بوده اند که بر تارک جبینشان، خون و شهادت نقش بسته است.
آیت الله اعرافی افزود: کدام انقلاب مردمی و اسلامی را سراغ داریم که در آن حوزه و روحانیت پیشکسوت شهادت نبوده اند و بر بالای دار نرفته اند و اجساد مطهرشان بر سنگ فرشهای حوادث خونی به شهادت نایستاده است.