مبارره با آفت سِن در ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع گندم آذربایجان غربی آغاز شد.
عیدی بااشاره به اینکه اگر با این افت به درستی مبازره نشود خسارات زیادی به مزارع گندم وارد می کند گفت: پوره ها در مرحله اول و دوم پورگی بسیار کوچک و تیره هستند و در پایین بوته ها و پشت برگ ها در سایه سپری می کنند.
وی افزود : هر چه پوره ها بزرگتر می شوند به ویژه در مرحله چهارم و پنجم پورگی، برای کامل و تبدیل شدن به حشره بالغ، حداکثر تغذیه را دارند و خسارت زیادی می زنند. پوره ها با وارد کردن ماده ای در دانه گندم، کیفیت نانوایی محصول را کاهش می دهند.
عیدی در ادامه گفت : با افزایش دمای هر منطقه به بالای ۱۷ درجه سن های مادر گندم از ارتفاعات به سمت مزارع سرازیر وتکثیر می شوند که این مرحله مهمترین و بهترین زمان مقابله بااین آفت طغیانگر به شمار می رود.
جعفر وحدت معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره با اشاره به رصد و پایش مستمر آفت سن در مزارع غلات و مبارزه با علفهای هرز، افزود: تاکنون در سطح ۱۸۰ هزار هکتار از مزارع استان مبارزه با علفهای هرز انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر مهمترین آفت مزارع گندم سن غلات است که با رصد و پایش کارشناسان کشاورزی در ۹۸ هزار هکتار از اراضی با آفت سن مادری مبازره شده و با پیش اگاهی مبارزه با پوره این آفت در استان آغاز شده است.