چهارم خرداد در تقویم ملی به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول زیر موشکبارانِ رژیم بعث عراق در ۸ سال دفاع مقدس شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، تقویم شمسی را که ورق میزنیم، اتفاقهای زیادی در تک تک روزهای زندگی مردم غیور، صبور، ولایتمدار و شهیدپرور ایران اسلامی به چشم میخورد.
به خرداد ماه که میرسیم، سوم آن به نام خرمشهر و آزادسازی خونین شهر و روز چهارم آن به نام روز مقاومت و پایداری دزفول در ۸ سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی ثبت شده است.
چهارم خرداد همان روزی است که موشک باران عراق، مردم دزفول را به خاک و خون کشید و تعداد زیادی زن و مرد، کوچک و بزرگ و پیر و جوان و حتی خانوادگی به شهادت رسیدند.
البته ماجرای موشک باران دزفول به دست رژیم بعث عراق محدود به چهارم خرداد نبود، بطوریکه بارها این شهر در دوران ۸ سال جنگ تحمیلی بارها هجوم و اصابت موشکها را بر تن نیمه جان، اما مقاوم خود حس کرده است، به همین دلیل از آن به عنوان شهر موشکها نیز یاد میشود.
اگرچه خانههای مردم قهرمان دزفول در ۸ سال دفاع مقدس بر اثر اصابت موشکهای دشمن بعثی تخریب میشد، اما مردم شهیدپرور این شهرستان با بازسازی منازل، سبب شدند دشمن آرزوی خالی شدن شهر و درهم کوبیدن آن به گور ببرد.
براساس مستندات موجود، در آغاز جنگ ایران و عراق، دزفول بیش از ۲۰۰ بار موشکباران و ۲۰ هزار بار گلولهباران شد، ولی نه تنها مردم این شهرستان از دیار خود بیرون نرفتند، بلکه با حملههای موشکی متعدد، هر هفته نماز جمعه را با حضور مردم و رزمندگان برپا میکردند.
بیشتر بخوانید: دزفول ، شهر پایداری و ایستادگی +عکس
دشمن بعثی ۲ لشکر از ۶ لشکری که برای حمله به خاک ایران آماده کرده بود، مامور فتح دزفول کرد تا خوزستان را دور بزند و در نهایت این استان را به تصرف خود درآورد، بنابراین اگر مقاومت مردم شهر مقاومت و پایداری و شهر موشکها نبود، خوزستان سقوط میکرد، عملیات فتح المبین وجود نداشت و مقدمه آزاد سازی خرمشهر فراهم نمیشد.