تشکیل باشگاه دختران روحالله، آذین بندی کتابخانه ها، افزودن پیوست فرهنگی به برنامهها، سرکشی به دختران شهدای مدافع حرم و همراهی اصناف در غباروبی امامزادگان، از جمله برنامههایی است که نهادها در نشست هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت از اجرای آنها خبر دادند.
محمدی افزود: ارائه ۲۴ قلم از اقلام زندگی همراه با تخفیف و حفظ کرامت انسانیِ خانوادههای محروم در پایگاههای بسیج، کمک هزینه سفر به مشهد مقدس برای زوجهای جوان همراه با والدینشان از محل اعتبار سازمان بسیج محلات و مساجد و همکاری دیگر نهادها نیز در ایام دهه کرامت انجام میشود.
نماینده معاونت امور زنان ریاست جمهوری در این نشست نیز اعلام کرد: برای دهه کرامت به ویژه روز دختر ویژه برنامههایی داریم که با همکاری حرم حضرت معصومه (س) اجتماع بزرگ دختران با سخنرانی خانم خزعلی برگزار میشود.
خانم پارسیان افزود: استفاده رایگان دختران از مراکز تفریحی همچون موزه ها، سینماها و اماکن ورزشی، فراخوان ایدههای نو و خلاقانه دختران ۱۲ تا ۱۸ سال و نهایتاً اجرای طرح برتر، اجتماع دختران در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی با همکاری وزارت ورزش و امور جوانان از جانب معاونت امور زنان ریاست جمهوری نیز برای دهه کرامت تدارک دیده شده است.
تشکیل باشگاه دختران روحالله
وی تاکید کرد: با توجه به تقارن روز دختر با ایام ارتحال امام خمینی (ره)، اجتماع دختران روح الله و اجرای سرود در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار و باشگاه دختران روح الله تشکیل میشود.
در ادامه نماینده نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این نشست با بیان اینکه به تناسب شعار و اسامی روزهای دهه کرامت برنامههایی طراحی شده است، گفت: برخی برنامههای نهاد در سطح ملی است مثل جشنواره کتاب رضوی که مراسم پایانی آن روز ۹ خرداد در شیراز و در جوار حرم شاهچراغ برگزار و از ۱۳۶ برگزیده در بخش ملی تقدیر میشود.
خانم مجیدی تصریح کرد: همچنین آثار مرحوم سعید تشکری نویسنده و مروج فرهنگ رضوی در این ایام معرفی و تبلیغ میشود، تجلیل از نویسندگان معارف رضوی در مراکز استانی، اجرای پویش معرفی کتاب، انتشار محتواهای تولیدی در قالب پادکست و ویدئوکست، آذین بندی کتابخانه ها، اجرای برنامههای مرتبط با عفاف و کتاب، برگزاری نشستهای معرفی و نقد کتابهای مرتبط با موضوع کرامت و برگزاری نشستهای مشاورهای گروهی با معرفی سبک زندگی ائمه (ع) نیز توسط نهاد برای دهه کرامت پیش بینی شده است.
ضرورت پیوست فرهنگی اعتقادی برای برنامه ها
در ادامه نشست هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت مسئول شورای اندیشهورز بزرگداشت دهه کرامت، گفت: انتخاب شعار امسال به ویژه با تاکید رهبری معظم انقلاب بر جهاد تبیین، هوشمندانه است و تاکید میشود برای فعالیتهای اجرایی، پیوست فرهنگی اعتقادی هم در نظر گرفته شود.
حجت الاسلام سیدحسین طیب حسینی ادامه داد: همه برنامههای ما برای احیای ارزشها و اعتقادات است، اما گاهی اتفاقاتی افتاده که موجبات دغدغه متدینان شده است لذا ضرورت دارد در برنامهها دقت و از افراط و تفریط پرهیز شود.
وی تاکید کرد: باید برنامههای دهه با مشارکت پررنگ مردم و بدون تصدی گری دولت باشد، دست به دست دادن دستگاهها برای یک رخداد فرهنگی خوب است، اما مشارکت و حضور فعال مردم آن را اثرگذارتر میکند. ما مروج فرهنگ و معارف اسلامی هستیم، لذا باید برای عمق بخشی به باورهای مذهبی در برنامههای دهه کرامت سیاستگذاری شود، به ویژه آنکه اکثر مخاطبان این برنامهها متدینان هستند.
سرکشی به دختران شهدای مدافع حرم
در ادامه نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان نیز گفت: برگزاری جشن روز دختر در امامزادگان و بقاع متبرکه سراسر کشور، اعطای متبرکات حرم حضرت معصومه (س) به هر استان ۹ بسته تبرکی، اجرای طرح «سفیران کریمه» ویژه دختران زائر حرم حضرت معصومه (س)، اجرای برنامههای رسانهای برای تشویق دختران به فعالیتهای فرهنگی، سرکشی به دختران شهدای مدافع حرم همراه با اعطای هدایایی به رسم یادبود به آنها و اجرای پویش پدر و دختری با محور عکاسی از شیوههای غافلگیری پدران توسط دختران هم برای این ایام تدارک دیده شده است.
براساس این گزارش نماینده وزارت آموزش و پرورش نیز گفت: با راه اندازی شبکه شاد در دوران کرونا، ۱۷ کانال تخصصی در این شبکه متعلق به اداره قرآن و عترت و نماز فعال شده است و محتواهای مطلوبی را در این سه محور منتشر میکند، سه کانال مصباح الهدی، مناسبتهای ولایی و هیئتهای مذهبی در این زمینه فعال هستند.
میرزامحمدی اضافه کرد: با این کانالها و با استفاده از ظرفیت شبکه شاد برنامههای ما ۱۲ هزار بازدیدکننده دارند که نشان همراهی مخاطبان با ماست، به ویژه در پویشهایی مثل مادر دختری و دختران آفتاب، اکنون ما ۵۰۰ افسر جنگ نرم داریم که با آموزش در بستر فضای مجازی فعال شده اند.
در ادامه هرمزی نماینده وزارت ورزش و جوانان از برگزاری جشنوارههای فرهنگی ورزشی و همکاری با سمنهای ورزشی و برگزاری جشنواره زیر سایه خورشید در برخی استانها همزمان با دهه کرامت خبر داد.
حجت الاسلام مولایی معاون فرهنگی کمیته امداد خمینی (ره) نیز گفت: ما شش هزار نخبه تحت پوشش داریم و از طریق تفاهم با معاونت امور زنان ریاست جمهوری، ویژه برنامه «دختران ماه» را برای تقدیر ۳۰۰ نفر از دختران ۱۸ تا ۳۵ سال نخبه در عرصههای مختلف تدارک دیده ایم که از دوشنبه هفته آینده پذیرش میشوند و تا پنجشنبه، با برنامههای متنوع از آنها پذیرایی میشود.
همراهی اصناف در غباروبی امامزادگان
نماینده اتاق اصناف نیز اعلام کرد: برنامههای دهه کرامت به ۸۵۰۰ اتحادیه و اتاق اصناف سراسر کشور ابلاغ شده و برنامههای متنوع پیش بینی و اجرا میشود. تجهیز بازارها، هماهنگی برای چراغانی، راه اندازی میزهای خدمت، ارسال حدود یک و نیم میلیون پیامک در طول دهه توسط مجموعههای صنفی به واحدها برای ایام دهه کرامت تدارک دیده شده است.
بهارلویی تصریح کرد: میزبانی از کاروان «زیر سایه خورشید» توسط اصناف در بازار تهران، برگزاری جشنهای دهه کرامت در صنوف شاخص به ویژه در بازار تهران، تقدیر از بانوان و دختران فعال در اتاقهای اصناف همزمان با روز دختر و مشارکت با سازمان اوقاف در غباروبی آستانهای مقدس امامزادگان نیز به همت اصناف در دهه کرامت انجام میشود.
برگزاری بزرگ ترین جشن دخترانه جهان اسلام
نماینده آستان کریمه اهل بیت (ع) نیز در نشست هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت گفت: برنامه ویژه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) برای روز دختر، جشن بزرگ دختران است.
حجت الاسلام مقدمی تاکید کرد: اگر همه برنامهها با سین واحد اجرا شود میتوانیم بتدریج به بزرگترین جشن دخترانه جهان اسلام برسیم لذا هم افزایی و همگرایی در این باره لازم است.
حجت الاسلام موسوی متقی مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این نشست گفت: همکاری و تعامل با نهادها برای برگزاری جشن ها، غباروبی آستان امامزادگان، برگزاری ۳۵۰ محفل قرآنی در کشور در شب پنجم ذی القعده، روز بزرگداشت امامزادگان، تجلیل از خیران بقعهساز، افتتاح شبستانها و رواقهای آستان ها، رونمایی از ضریحهای امامزادگان و تولید محتوا در کانال شمیم افق برای ۷۰۰ آستان امامزاده به همت سازمان اوقاف در این ایام انجام میشود.
شیخی نماینده جمعیت هلال احمر، حجت الاسلام زارع نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رضوی نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در این نشست حضور داشتند.