نهادهای ناظر در انگیس با اشاره به افزایش قیمت انواع مواد خوراکی و خواربار در انگلیس به بالاترین میزان در ۱۳ سال اخیر، درباره پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن هشدار دادند.
نهادهای خیریه از جمله بنیاد جوزف واونتری درباره افزایش بی سابقه هزینههای زندگی هشدار دادند و با توجه به افزایش چشمگیر میزان مراجعه به بانکهای غذا در انگلیس از دولت و خیرین خواستند به نهادهای خیریه کمک کنند تا آنان بتوانند افراد بیشتری را از گرسنگی نجات دهند.
بر اساس گزارش نهادهای ناظر قیمت خواربار در انگلیس طی یک ماه اخیر با بیش از یک درصد افزایش به هفت درصد رسیده است و همچنان نیز در حال افرایش است.
مقامات دولتی در انگلیس افزایش بهای جهانی سوخت و هزینههای تامین انرژی و نیز کاهش عرضه محصولات کشاورزی و کود شیمیایی در نتیجه جنگ اوکراین را از جمله دلایل اصلی افزایش بهای مواد خوراکی در این کشور میدانند.
تولید کنندگان گوشت و لبنیات نیز با ابراز نگرانی از افزایش بی سابقه هزینههای تولید معتقدند با تداوم این روند مجبورند قیمت محصولات خود را مدام افزایش دهند تا بتوانند هزینههای تولید را تامین کنند.
بانک مرکزی انگلیس ماه گذشته میلادی نرخ تورم در این کشور را ۹ درصد و بالاترین میزان در چهل سال اخیر اعلام و پیش بینی کرد با تداوم گرانیها در ماههای آینده نرخ تورم دو رقمی شود.
همزمان با افزایش بهای سوخت، انرژی و مواد غذایی در انگلیس شماری از نهادهای مدنی و نمایندگان پارلمان انگلیس از دولت خواستند دستکم مالیاتها را کمتر افزایش دهد، اما دولت تاکنون این درخواست آنان را نپذیرفته است.
یک نماینده پارلمان انگلیس از حزب کارگر پیشتر با انتقاد ازعملکرد دولت گفته بود بریتانیا تنها کشور توسعه یافته در جهان است که در این شرایط اقتصادی، مالیاتها را افزایش داده است.
لیزا ناندی تاکید کرد در شرایطی که مردم از گرانی و سرعت تورم مستاصل شده اند، افزایش مالیاتها غلط است و پیامدهای ناگواری خواهد داشت.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده، انگلیس دارای بالاترین نرخ تورم در مقایسه با کشورهای عضو اتحاد یه اروپاست.
برخی کارشناسان معتقدند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت از جمله دلایل افزایش بهای کالاها و خدمات در انگلیس است.