گرده افشانی در سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار انجیرستان آغاز شده است و باغداران با تهیه بر انجیر اقدام به گرده افشانی درختان میکنند.
وی افزود: عمده بَر انجیر تولیدی استهبان با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی در شهر ایج با بیش از ۵۰۰ هکتار سطح کشت تولید میشود و تنها ۱۵۰ هکتار بَر انجیر در مناطق دیگر استهبان وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان، انواع ارقام این محصول را دانه سفید، پوزدنبالی، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری اعلام کرد و گفت: انواع بر انجیر کوهی نیز بدلیل کمبود بر و نیاز شهرستان از شهرهای شیراز، کارزون و داراب وارد استهبان میشوند.
اعیان منش ادامه داد: تولید بَر انجیر امسال هزار و ۱۲۲ تن برآورد شده که ۷۰ درصد نیاز شهرستان را برآورده میکند ضمن اینکه ۶۰۰ تن کمبود تولید بر انجیر در استهبان داریم که از شهرها و استانهای همجوار تامین میشود.
وی به توسعه باغهای بَر انجیر تاکید کرد و گفت:ارقام مختلف بَر انجیر توسط مرکز تحقیقات تخصصی انجیر استهبان در حال بررسی و تحقیق است تا بهترین ارقام را به باغداران معرفی کند.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان افزود: با توجه به اینکه میزان تولید و کیفیت مناسب بَر انجیر تولیدی بر روی کیفیت و کمیت انجیر تولیدی در استهبان اثر گذار است، ایجاد باغات بر انجیر با کیفیت از مهمترین ضروریات انجیرستانهاست که باید مورد توجه باغداران قرا رگیرد.
بَر انجیر درختی است که در میوه آن زنبور مخصوص گرده افشان درختان انجیر زندگی میکند و باغداران با تهیه محصول درخت بر انجیر که محل زندگی زنبور بلاستوفاگا است اقدام به گرده افشانی میکنند این زنبور با بیرون آمدن از میوه بر انجیر و وارد شدن به میوه انجیرستانها باعث گرده افشانی میشود که در نوع خود در دنیا بی نظیر است.