معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی گفت: تا زمانی که نیازهای اولیه و امنیت شغلی تیم اجرای طرح پزشک خانواده رفع نشود؛ نمیتوان شاهد کاهش هزینههای القایی در حوزه سلامت بود.
در این جلسه مباحث مختلفی از زوایای گوناگون مطرح شد همانند این که چرا قانون برنامه پنج ساله، قوانین سنواتی مجلس شورای اسلامی و سیاستهای ابلاغی حوزه سلامت رهبر معظم انقلاب درباره پزشک خانواده و سیستم ارجاع اجرا نمیشود که علتهای مختلف این مهم همانند دیدگاه وزراء بهداشت درموضوع پزشک خانواده در دورههای مختلف بررسی شد که نوسانات جدی داشته است (برخی اعتقادی به این طرح نداشتند و برای برخی از وزراء این موضوع کمرنگ بوده است و برخی هم آمادگی لازم برای طرح پزشک خانواده نداشتند).
دکتر اکبر رنجبر زاده معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی که به نمایندگی از دکتر محمد رئیس زاده در این جلسه حضور پیدا کرده بود با اشاره به این که برای اجرایی شدن طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور نیاز به منابع کاملا مشخص و بدون چالش داریم، گفت: این اعتبارات باید ۱.۵ تا ۲ برابر نیاز اجرایی شدن طرح پزشک خانواده باشد تا بتوان در ابتدا نیازهای اولیه تیم اجرایی طرح پزشک خانواده را رفع کرد و پزشکان عمومی، مراقبان سلامت، تیم دندانپزشکی و ماماها دلسوزانه وارد این عرصه شده و به فعالیت بپردازند.
وی با بیان این که با اختصاص بودجه مورد نیاز و حتی بیش از آن چه که محاسبات مشخص میکند، میتوان به آینده این طرح امیدوار بود، افزود: وقتی منابع لازم به این طرح اختصاص داده شود، در پایان سال با مدیریت دقیق و صحیح منابع و مصارف با کاهش شدید هزینهها مواجه خواهیم شد.
معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: پزشکی که هنوز دغدغههای اولیه زندگی را دارد؛ چطور میتواند در فرماندهی تیم پزشک خانواده موفق عمل کند، زیرا هنوز با مشکلات زندگی خود مواجه است و ۱۰ یا ۱۵ میلیون تومان حقوق و دستمزد برای پزشک خانواده و ۴ یا ۵ میلیون تومان برای مراقبان سلامت و سایر اعضای تیم پزشک خانواده این طرح به سرانجام نمیرسد.
دکتر رنجبرزاده با اشاره به این که باید برای اعضای تیم پزشک خانواده حقوق قابل قبولی تعریف کنیم؛ گفت: اعضای تیم پزشک خانواده باید از امنیت شغلی خود مطمئن باشند تا با همه قدرت و توان وارد این عرصه شده و دلسوزانه به فعالیت بپردازند که در این صورت با کاهش شدید هزینههای القایی در نظام سلامت مواجه خواهیم بود.
وی با اشاره به ورود فناوریهای دیجیتال در حوزه سلامت افزود: میتوان به صورت منفرد یا ترکیبی، درمان و مراقبت از سلامت افراد را در بستر دیجیتال تعریف کنیم و با تشکیل و ایجاد سامانه الکترونیک همکاران عمومی و متخصص را به مشارکت دعوت کنیم.
معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: درمان بر بستر دیجیتال یک واقعیت انکار ناپذیر است که در آیندهای نه چندان دور با آن رو به رو خواهیم شد که از حالا میتوان روی این موضوع کار کرد و شنیدهها حاکی از آن است که اقداماتی در این زمینه انجام شده و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات به این امر ورود کرده اند.
دکتر رنجبرزاده با تأکید بر این که ضرورت دارد تا افراد صاحب نظر در حوزه اجرایی شدن پزشک خانواده و سیستم ارجاع اطلاعات جامع و تکمیلی را در این زمینه ارائه دهند، گفت: همه متولیان ذیربط باید با مدنظر قراردادن سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه سلامت بسیج گونه وارد میدان عمل شوند و با تمرکز این کار را به سرانجام برسانند.
وی با اشاره به وضع استخدامی پزشکان عمومی در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع افزود: پزشکان عمومی ۲۹۰ واحد به صورت ترمی و سالی واحدی و در دوران اینترنی نیز ۲۴ ساعته فعالیت میکنند، اما زمان استخدام به عنوان کارشناس ارشد جذب سیستم شده و حقوق ۶ تا ۸ میلیون تومان برای آنان تعریف میشود که ظلم آشکاری در حق این همکاران است.
معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در وزارت بهداشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم هیچ سندی مبنی بر این که حقوق و مزایای پزشک عمومی با کارشناس ارشد تعریف شود؛ وجود ندارد و انتظار میرود شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به این که ضرورت قانونی برای سیاست گذاریها وجود دارد به این مهم ورود کنند و اقدامات لازم را انجام دهد.