مدیرکل دامپزشکی استان همدان از تجهیز کشتارگاههای همدان به سیستم پیشسرد خبر داد و گفت: با توجه به خطر تب کریمه و کنگوکشتاردام با نظارت دامپزشکی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ محمودرضا رسولی گفت : با اقدامات پیشگیرانه خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از تب کریمه کنگو در استان همدان گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه با آغاز فصل گرما امکان بروز برخی بیماریها وجود دارد افزود : تب کریمه کنگو در انسان بسیار کشنده و خطرآفرین است و در فصل گرما بروز میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه این بیماری ویروسی با خوردن گوشت آلوده و از طریق کنه منتقل میشود گفت: شهروندان از خریدن گوشت بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند.
وی با تاکید به اینکه دامداران به هنگام مشاهده کنه بر روی دام، کنه را با دست به صورت مستقیم از بین نبرند و محیط نگهداری دام را سمپاشی کنند گفت: با در حال حاضر با برنامهریزیهای لازم سمپاشی و ضدعفونی بدن دام و اماکن دامی توسط مجموعه دامپزشکی انجام میشود.
رسولی از جمعآوری کشتارگاههای سنتی در استان سخن گفت و افزود: در حال حاضر پنج کشتارگاه صنعتی در استان فعال است و تمام کشتارگاههای استان مجهز به سیستم پیش سرد هستند.
وی یادآور شد: گوشتهای تهیه شده از ذبح دام در محیط پیشسرد به مدت ۲۴ ساعت باقی میمانند که ph گوشتهای مورد نظر به علت ماندن در سرما کاهش یافته و به این ترتیب بسیاری از میکروبها و ویروسهای گوشت از بین میرود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه تمام کشتارگاههای استان اصول پیش سرد را رعایت میکنند و به این ترتیب بسیاری از میکروبها و ویروسهای گوشت از بین می رود خاطرنشان کرد: شهروندان گوشتهای دارای مهر دامپزشکی را با اطمینان خاطر خریداری کنند.
وی با تاکید به خودداری از ذبح دام در خارج از کشتارگاهها عنوان کرد: افرادی که نذر و قربانی دارند میتواند از طریق سامانه ۱۵۱۲ با نظارت مجموعه دامپزشکی ذبح دام را انجام دهند و بدون نظارت دامپزشکی کشتار دام انجام نشود.