مقامات بهداشتی انگلیس از افزایش شمار کودکان مبتلا به التهاب شدیدکبدی (هپاتیت حاد) در جهان از جمله انگلیس و ناشناخته بودن علت شیوع این بیماری خبردادند.
بر اساس گزارشها در انگلیس پژوهشگران در حال تحقیق درباره چرایی این معضل اند و میخواهند احتمال ارتباط انرا با کرونا، بیشتر بررسی کنند. نشریه گاردین در این باره نوشت: ابتلا به کووید در شماری از مبتلایان، به مشکلات کبدی منجر شده و پژوهشگران میگویند هنوز زود است چرایی انتشار هپاتیت در میان کودکان جهان اعلام شود.
از ابتدای شیوع هپاتیت در میان کودکان جهان از اکتبر پارسال تاکنون بیش از ۶۰۰ کودک مبتلا شناسایی شده اند که علت ابتلای آنان هنوز معلوم نیست، زیرا بسیاری از این کودکان، قبلا کاملا سالم بوده اند. بر اساس این گزارشها بیشترین شمار کودکان مبتلا به هپاتیت با ۱۹۷ کودک، به انگلیس تعلق دارد و آمریکا ۱۸۰ کودک مبتلا را شناسایی کرده که اغلب آنان به علت وخامت حالشان، در بیمارستان بستری شده اند. معمولا سالانه به طور متوسط ۸ تا ۱۰ کودک در انگلیس، عمل پیوند کبد میشوند، اما در ۳ ماه اول سال میلادی، ۱۱ کودک مبتلا به هپاتیت عمل پیوند کبد شد. گاردین نوشت:در سطح جهان تاکنون ۲۶ کودک مبتلا به هپاتیت، عمل پیوند کبد شده اند که ۱۵ نفر آنان در آمریکا عمل شده اند. همچنین در سال جاری تاکنون ۱۱ کودک مبتلا به هپاتیت حاد جان باخته اند که ۵ نفر از آنان آمریکایی بودند. با این که تورم خفیف کبد، اختلال شناخته شدهای در کودکان اعلام شده است، اختلال حاد در عملکرد کبد، بسیار نادر است.
هپاتیت بیماری التهابی کبد است که معمولاً بر اثر یک عفونت ویروسی پدید میآید. البته به جز ویروسها عوامل دیگری همچون هپاتیت خود ایمن، عوارض بعضی داروها، سموم و الکل در بروز این عارضه نقش دارند. یروسهای هپاتیت که باعث بروز التهاب در کبد میشوند در پنچ گروه A، B، C، D و E طبقهبندی شدهاند و بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری تزریق واکسن است. به گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) هماکنون بالغ بر ۳۵۴ میلیون نفر در جهان به نوع B و C این ویروس مبتلایند. نشانگان شایع ابتلای به هپاتیت شدید، در بیماران به صورت ادرار تیره، مدفوع روشن، استفراغ و یرقان ظاهر میشود.