راهکارهای احیا و توسعه صنعت نوغانداری یا (پرورش کرم ابریشم) به تولیدکنندگان مهابادی ارائه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ برای نخستین بار در مهاباد و با حضور کارشناسان ملی آموزش، در کارگاهی آموزشی صفر تا صد صنعت نوغانداری یا (پرورش کرم ابریشم) به تولید کنندگان مهابادی ارائه شد.
مسئول آموزش مرکز توسعه نوغانداری کشور در این کارگاه، با بیان اینکه این صنعت درکشورمان قدمتی 4 هزار و 600 ساله دارد ،گفت: 45 هزار و 500 جعبه تخم نوغان در سال گذشته بین متقاضیان توزیع و برای 25 هزار و 500 خانوار روستایی از طریق این صنعت درآمدزایی شد.
مبرز افزود: پارسال میانگین تولید درکشور 37 کیلو و 800 گرم بود اما نوغاندار نمونه کشوری در سال گذشته به ازای یک جعبه تخم نوغان 55 کیلو برداشت کرد.
وی افزود: برای حمایت از کسانی که در این صنعت فعالیت می کنند هر جعبه تخم نوغان به قیمت یارانه ای 15 هزار تومان واگذار می شود و خرید تضمینی توسط دولت هم 95 هزار تومان و نرخ توافقی در بازار آزاد 220 هزار تومان برای هرکیلو است.
مبرز اضافه کرد: نیاز کشور بیش از نیاز تولید است و دو سوم نیاز صنعت فرش ما به واردات نخ ابریشم وابسته است که درصدد هستیم کدر سالهای آتی نیاز کشور را از واردات به نخ ابریشم کاهش دهیم.
قربانی اقدم، رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف شهرستان مهاباد هم گفت: مهاباد یکی از قطبهای تولید فرش دستباف استان است و با توجه به نیاز تولید فرش دستباف به مواد اولیه از جمله ابریشم و همچنین افزایش نرخ نخ ابریشم در سالهای گذشته ، اکنون فرصتی پیش آمده تا درشهرستان مهاباد بتوانیم این صنعت را ایجاد کنیم.
کارشناس مسئول نوغانداری استان هم گفت: صنعت به فراموش سپرده شده نوغان داری از سال 93 در استان دوباره احیاء شده و امسال 20 جعبه تخم نوغان در استان توزیع شده است.
لطفی، با بیان اینکه تصمیم داریم این صنعت را در مهاباد توسعه دهیم، افزود: یکی از مشکلات صنعت نوغانداری، همزمانی با سمپاشی باغات است.
در حاشیه این کارگاه آموزشی، از بانوی کارآفرین مهابادی هم قدردانی شد.