عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ترور شهید خدایی گفت: آنچه که مسلم است ما واقف هستیم نسبت به شیطنت هایی که سال هاست صهیونیست ها دارند؛ قطعا در این جریان هم رد پای آنها مشاهده می شود.
مشروح گفتگو به این شرح است:
سوال: بنابراین بود درباره شعار سال و تحقق شعار سال با شما صحبت کنیم اما به خاطر اتفاقی که دیروز افتاد می خواهیم این موضوع را مدنظر قرار دهید و با توجه به تخصص حضرت عالی و با توجه به عضویت شما در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ببینیم این موضوع از نظر کمیسیون و از شخص شما چگونه بررسی میشود و چه پیگیری هایی برای آن مترتب است لطفاً بفرمایید.
من ابتدا عرض تسلیت و تبریک دارم محضر ملت شریف ایران و همچنین خانواده محترم این شهید بزرگوار و خانواده بزرگ سپاه پاسداران و طبیعی است که در مورد ابعاد این قضایا تابهحال بخشی از موارد توسط دستگاه های ذیربط از جمله نیروهای امنیتی و قضایی مطرح شده و قابل پیگیری است ولی آنچه که مسلم است و ما واقف هستیم نسبت به شیطنت هایی که سال ها است صهیونیست ها دارند، قطعا در این جریان هم رد پای آنها مشاهده می شود .
امروزآنچه که مسلم است اینگونه ترورها آن هم در کف جامعه و در کنار خانواده ایشان که شبیه شهادت شهید سرافراز امیر صیاد شیرازی بود و ایشان هم به همین طریق ترور شدند و به شهادت رسیدند این ها نشان می دهد که یک بحران فکری ما در کانون معادلات سیاسی و امنیتی صهیونیست ها می بینیم و آنها به دنبال همین هستند که رعب و وحشت در جامعه به وجود بیاورندکه اعتقاد من بر این هست که در این دنیای وانفسا و دنیایی که ما میتوانیم بگوییم جنگ اطلاعات است، هوشیاری ملت ما خصوصا نیروهای امنیتی ما در سراسر کشورمان نسبت به این مسائل خیلی زیاد است و دقیقا آنها میدانند که جمهوری اسلامی ایران به خصوص نیروهای امنیتی ما اینگونه شیطنتها و شرارت ها را بدون پاسخ نخواهند گذاشت.
سوال: میخواهیم درباره شعار سال با شما وارد صحبت شویم و شرایط تحقق آن، به هرحال مقام معظم رهبری تاکیدی که داشتند این بود که اگر شعاری در سالهای بعد تکرار شود دوباره این عنوان می آید یعنی ما نتوانستیم این شعار را محقق کنیم. اگر الان بخواهیم نگاه فارغ از شعارزدگی داشته باشیم چطور باید به شعار امسال نگاه کنیم و چقدر دستگاه های ما آماده تحقق پذیری برای این شعار هستند؟
من یک اشاره کوتاه به سفر جناب آقای رئیسی به عمان داشته باشم، ایشان از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم این بحث شد و هم خودشان و هم مجلس مصمم بودند که دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و امنیتی را با کشورهای همسایه و منطقه داشته باشیم و این سفر کوتاه چند ساعته در همین راستا تحقق پیدا میکند و قطعاً با توجه به اینکه عمان کشوری است که دارای روابط راهبردی با جمهوری اسلامی ایران است انشاالله به اهداف خوبی نزدیک شویم نسبت به قدرت کشورهای منطقه در خود منطقه و کاهش شیطنتهایی صهیونیستها و آمریکاییها در منطقه. اما در رابطه با سوال جنابعالی درست است. هر سال مستحضرید که مقام معظم رهبری با توجه به عنایت خاصی که نسبت به رفع مشکلات جامعه دارند مباحث اقتصادی و تجاری را سرلوحه کار خود قرار دادند. چرا؟ به لحاظ اینکه اینها مستقیماً در سبد زندگی مردم و رفاه مردم و جامعه اسلامی است. اگر تحقق پیدا کند ملت نسبت به مسئله توجه ویژه دارد و اگر تحقق پیدا نکند دستگاههای مغفول نسبت به این مسائل باید پاسخگو باشند خصوصاً که امسال ایشان فرمودندکه ما بتوانیم از دانش روز دنیا در جهت تولید استفاده کنیم.
اما متاسفانه تجربه در طول چند سال گذشته نشان داده که مسئولین ما بیشتر به شعار توجه می کنند و به محتوا کمتر توجه می کنند که یک اقدام عملی صورت بگیرد تا مردم در سبد زندگی خودشان احساس کنند.
سوال: بخواهیم واقع گرایانه نگاه کنیم چقدر آمادگی داریم؟ چون چیزی که تجربه به دست آورده دولتها در پس دولت ها آمده و مجلس در پس مجلس ها آمد و یک سری حساسیت ها بعضی مواقع بیشتر است و در بعضی مواقع در بعضی دولت ها و مجالس بر سر موضوع دیگری است و الزاما قضاوت خوب و بد را به دنبال ندارد. یک سری از اولویت ها در شرایط مختلف بنا به مقتضیات زمان جابجا می شود و امری پسندیده است چون ما دنبال استحصال منافع ملی حداکثری هستیم. الان بفرمایید با شرایطی که وجود دارد و یک سری امیدواریها هم هست، جراحی اقتصادی از یک طرف و گسترش و بسط رابطه اقتصادی با خارج از کشور و سفر امیر قطر به تهران و سفر رئیس جمهور به عمان به دعوت سلطان عمان نشان میدهد که ما یک سری تحرکاتی انجام میدهیم که کمک حال ما باشد و مجلس چقدر در کنار آنها هست که به ورطه شعارزدگی نیفتیم و در پس انشاالله این دولت و این مجلس بتوانیم یک جمع بندی خوب و موفقیت آمیز داشته باشیم.
مجلس خصوصاً با این دولت ارتباط تنگاتنگی داشته، البته با دولتهای گذشته هم به همین طریق بوده است اما مهم این است که در اجرا ما معمولا به مشکل بر می خوریم یعنی همین اتفاقات اخیری که بعد از حذف ارز ترجیحی درکشور به وجود آمد می شد بهتر از این عمل کرد. ما دیروز هم جلسهای داشتیم با حضور وزیر تعاون و به لحاظ اینکه خیلی از دهک ها و برخی از افرادی که در دهک های قبل اعلام کردند که به آن رسیدگی نشده و هنوز یارانه نگرفته اند و ریز این مسائل را ما در جلسه هم اندیشی که هر هفته داریم بررسی کردیم و مشخص شد که ما بهتر از این می توانستیم عمل کنیم و حتی قبل از اجرای طرح با وزیر جهاد کشاورزی هم جلسه داشتیم. انتظار بر این بود که ما بازار را از جهات مختلف اشباع کنیم از خیلی از کالاهایی که در سبد زندگی مردم است که هفته اول اگر حضور مردم در بازار بیشتر می شود ما کمبودی نداشته باشیم. اینها مسائلی است که دستگاههای اجرایی باید به آن دقت کنند و بیخود و بی جهت استرس در جامعه به وجود نیاورند و نظارت و کنترل داشته باشند که ما واقعاً از دستگاه هایی که نظارت و کنترل شان بر کالاها خیلی ضعیف است یا اصلا وجود ندارد گله مند هستیم.